Mehmet EZER/ HATAY,() - HATAY Valiliği, 6 öğrenciye cinsel istismar suçlamasıyla tutuklu yargılanan beden eğitimi öğretmeni M.S.'nin, 2012 yılında olayın ortaya çıkmasının ardından meslekten men edildiğini açıkladı.
Hatay'ın Akçaova Köyü Haldun Tınaztepe İlköğretim Okulu'nda 2012'de ortaya çıkan olayda, beden eğitimi öğretmeni M.S.'nin 2007'den itibaren okuldaki kız öğrencilerle cinsel ilişkiye girip, bunları kaydettiği, kızları arkadaşlarıyla da ilişkiye girmeleri yönünde zorladığı iddia edildi. İddialar üzerine başlatılan soruşturmada M.S., arkadaşları M.O., E.Y., A.A. ve İ.O. ile birlikte gözaltına alındı. M.S. tutuklanırken, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
M.S.'nin yaşı küçük 6 öğrenciyle cinsel ilişkiye girdiği iddiasıyla tutuklu yargılandığı Hatay 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davanın basında yer almasının ardından Hatay Valiliği'nden bir açıklama yapıldı.
'SANKİ YENİ YAŞANMIŞ OLAY GİBİ'
Açıklamada olayın 'sanki yeni yaşanmış bir olay' gibi haber yapıldığı belirtilerek şöyle denildi:
"Ulusal düzeyde yayın yapan bazı gazetelerin 03 Ağustos 2014 tarihli nüshasında gündeme getirilen "Bu nasıl öğretmen' başlıklı haber ve içeriğindeki iddialar ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamayı yapma gereği duyulmuştur.
Bahse konu haberde geçen olay, daha önce 11 Haziran 2012 tarihli yerel ve ulusal basında haber olarak yayınlanmıştır. 11 Haziran 2012 tarihli gazetelerde belirtildiği gibi olay ile ilgili o tarihte Valilik tarafından idari soruşturma başlatılmış ve durum basın açıklaması ile kamuoyuna duyurulmuştur. Soruşturma sonucunda olayın faili olduğu belirtilen kişiye ilişkin iddiaların sübut bulduğu anlaşıldığından, ilgili haberde adı geçen öğretmen meslekten men edilmiştir. Savcılıkça yapılan adli soruşturma ise öğretmen hakkında dava açılması ve mahkeme tarafından tutuklanması ile sonuçlanmıştır. İlgilinin yargılaması ve tutukluluk hali devam etmektedir. 2012 yılında iddiaların çıkması üzerine tüm işlemlerin yapıldığı, ilgilinin meslekten men edildiği, yargılamasının tutuklu olarak devam ettiği bir olayın sanki yeni olmuş gibi haber yapılmasına bir anlam verilememiştir."

FOTOĞRAFLI