Cavit AKGÜN/MUĞLA, () - MUĞLA ile Mersin'de, lise ve üniversite öğrencilerini hedef alan uyuşturucu madde satıcılarına yönelik polisin düzenlediği operasyonda, şebeke lideri olduğu öne sürülen, devlet memuru F.K.'nın da aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.
Muğla Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen salı günü Muğla ve Mersin de, uyuşturucu satıcılarına yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. 5 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından yapılan baskınlarda, şebeke lideri olduğu öne sürülen Menteşe Mesleki Eğitim Merkezi'nde görevli memur F.K.'nın da aralarında bulunduğu M.K., H.B,. Y.K., H.K., M.K., Y.D., İ.C. ve Y.P.E. yakalandı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramada 500 gram esrar, 10 ecstasy hap ve 1 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Şebekenin özellikle lise ve üniversite öğrencilerini hedef aldığı öne sürüldü. Gözaltına alınan şüpheliler, işlemlerin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi.
Muğla İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Toplum sağlığı ile gençlerimizin zararlı ve bağımlılık yapan bu maddelerden korunmasını sağlamak amacıyla uyuşturucu madde üreten, nakleden ve ticaretini yapan suç odaklarına yönelik çalışmalarımız halkımızın da desteği ile aralıksız olarak devam edecektir" dedi.

CA(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)