ADAPAZARI'nda lise ikinci sınıf öğrencisi Ö.E.T. okul dışında arkadaşıyla birlikte sigara içerken kendisini yakalayarak tartaklayıp yüzünde sigara söndürdüğünü öne sürdüğü okul müdürü S.L. hakkında 10 bin liralık tazminat davası açtı. Okul Müdürü S.Y. "Öğrenci ve arkadaşlarının bana karşı koymaları sırasında çıkan arbedede sigara yanığı oluştu" dedi
Olay 22 Kasım 2013 tarihinde Adapazarı'nda bir lisede meydana geldi. 10'uncu sınıfta öğrenim gören S.Y.ve. Ö.E.T., okullarının yakınlarındaki durakta sigara içerken okul müdürü S.L.'ye yakalandı. İddiaya göre müdür S.L. yanlarına gittiği öğrencileri önce tartakladı, ardından da çocukların elinden sigarayı alıp Ö.E.T.'nin gözünün yüzüne ve göğsüne bastırdı.
Okul müdürü S.L. iki öğrenci hakkında disiplin soruşturması açınca, çocuklardan birinin velisi Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) başvurarak okul müdürünü şikayet etti. Bu arada çocukların anne babaları da suç duyurusunda bulununca, müdür hakkında hem adli hem idari soruşturma açıldı.
Öğrencilerden Ö.E.T.'nin avukatları aracılığıyla okul müdürü S.L. hakkında Sakarya Asliye Ceza Mahkemesi'nde 10 bin liralık tazminat davası açtı. Aile çocuğunun dövüldüğünü ve gururunun incindiğini söyledi.
İDARİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR
Sakarya Milli Eğitim İl Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı olayla ilgili soruşturmanın hem idari hem de adli yönden sürdüğünü söyledi. Sandıkçı, "BİMER'e, sonra da polis merkezine yapılan şikayet var. Konuyla ilgili müfettiş incelemesi sürüyor" dedi.
OKUL MÜDÜRÜ: ESAS MAĞDUR BENİM
Öğrencinin yüzüne sigara bastığı iddia edilen okul müdürü S.L. ise esas mağdurun kendisi olduğunu söyledi. Olay günü okula gelirken bu öğrencileri yanlarında bir kişi ile sigara içerken gördüğünü, öğrencilerden S.Y.'nin sigarayı yere attığını, ancak Ö.E.T.'nin içmeyi sürdürdüğünü anlatan müdür S.L., şöyle dedi:
"Yanlarına gidin kendilerine okul çevresinde sigara içilmemesini gerektiğini söylediğimde Ö E.T. 'Ben okul dışarısındayım bana karışamazsın' dedi. Öğrenciler beni geriye doğru itti. Ben de bunun üzerine elindeki sigarayı atmasını istedim ve atmayınca almaya çalıştım. Bu arada bir araçtan inen iki kişi olaya müdahil olunca, onlara okul müdürü olduğumu söylememe rağmen bana saldırdılar. Bunlardan biri alkollüydü. Bu esnada öğrenci Ö.E.T.'nin elindeki sigarayı almak için elini tuttuğumda, elini çektiğinde dengemi kaybettim ve arbede sırasında öğrencinin sol gözünün altına geldi."
Okul müdürü S.L. yaşananlar sonrasında polis merkezine de konuyu aktardığını belirterek, "Onlardan şikayetçi oldum. Ancak daha sonra onlar da benden hem şikayetçi oldu, hem de 10 bin liralık tazminat davası açtılar" dedi. ZT(MB/COŞ)