Bülent DİKTEPE/KARABÜK, () - KARABÜK'teki 75'inci Yıl Anadolu Lisesi'nde eğitim gören öğrencilerin velileri, okulun İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürüleceği iddiası üzerine eylem yaptı.
507 öğrencinin eğitim gördüğü okulun önünde toplanan 100 kadar öğrenci ve veli,  'Gitmiyoruz, kalıyoruz', 'Bırakın da okulum bana kalsın', 'Okuluma dokunma' yazılı dövizler taşıdı. Kalabalık, sloganlarla da İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü protesto etti.
75'inci Yıl Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Safinaz Köse, son günlerde okulları üzerinde bir oyun oynanmak istendiğini belirterek, şöyle konuştu:
"25 yıldır Karabük'e onuruyla kalitesiyle eğitim vermeye çalışan, binlerce öğrenci yetiştirmiş lisemizi İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürmeye çalışıyorlar. Demokratik ülkelerde yetkililer böyle durumlarda kamuoyu araştırması yaparken bizde, 'ben yaptım, oldu' anlayışı egemenliğine devam etmektedir. Bunun vebalini ödeyemezsiniz. Buna izin vermeyeceğiz. Mücadelemizi, demokratik haklarımızı kullanarak sonuna kadar devam ettireceğiz. Yetkilileri alacakları kararları bir kez daha gözden geçirmeye, bütün Karabük halkını, eğitim sendikalarını, bütün veli ve öğrencilerimizi bu mücadelede bize destek vermeye davet ediyoruz."
İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de okulla ilgili böyle bir çalışmanın yapıldığını, ancak henüz kesinleşmiş bir şeyin olmadığını söyledi.

BD(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)