TUNCELİ'de, gözaltına alınan öğrencilerle ilgili Vali Vekili ile görüşmek isteyen Tunceli Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Ferhat Güven'e tartışma sırasında, 'Kafanıza sıkarım' dediği iddia edilen polis memuru hakkında idari ve adli soruşturma başlatılarak, başka bir kente tayin edildi.
Tunceli'de 3 gün önce yapılan Lice protestosu sırasında gözaltına alınan 7 üniversite öğrencisinin durumu ile ilgili dün Vali Vekili Olgun Öner ilegörüşmek için valiliğe giden Tunceli Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Ferhat Güven, koruma şubesinde bulunan bir polis memuru ile tartıştı. Bu tartışma sırasında adı açıklanmayan polis memurunun kendisini tehdit ettiğini iddia eden Güven, "Polis memuru bana 'Ne çözüm süreci, neyin sürecinden bahsediyorsun. Şimdi çıkarım dışarı hepinizin kafasına tek tek sıkarım ve sonra coplayarak hepinizi Munzur'a dökerim' dedi. Ben de bu konuşmaları Vali vekiline ilettim" dedi.
Bu durumun Vali Vekili Olgun Öner'e iletilmesi ile adı açıklanmayan polis memurunun valilikteki görevinden alındığı ve hakkında adli ve idari soruşturma başlatılarak tayininin Tunceli dışında bir ile çıkarıldığı belirtildi.
Tunceli öğrenci Konseyi Başkanı Ferhat Güven ve polis memuru arasında çıkan ve polis memurunun Tunceli dışına tayininin çıkarılmasına neden olan olayla ilgili bugün yaklaşık 500 öğrenci valilik önünde eylem yaptı. Güven, kendisi ve polis memuru arasında geçtiği belirtilen diyalogları hatırlatarak, "Dersim gençliği olarak bundan sonra çözüm sürecini baltalamak isteyenlere karşı çok dik durarak mücadele ederek süreci bozmalarına müsaade etmeyeceğiz ve onlara haddini bildireceğiz" dedi.
Yapılan basın açıklaması sonrası Valilik ve Adliye önünde yarım saat oturma eylemi yapan öğrenciler, daha sonra mahkemeye çıkarılan arkadaşlarının durumunu öğrenmek için adliye önüne geçti.

FD(GG/AAA)(FOTOĞRAFLI)