Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da yaşayan 54 yaşındaki Burhanettin G. ile eşi 50 yaşındaki Emel G., uyuşturucu bağımlısı oğulları 20 yaşındaki Sedat G.'nin krize girdiği zaman çevresine zarar verdiğini bu nedenle uyurken bile evdeki bıçakları toplayıp, tüm kapıları kilitlediklerini söyledi.
Merkez Yüreğir İlçesi'nin Seyhan Mahallesi'nde oturan, 4 çocuklu ailenin en büyük oğlu Sedat G., ortaokul yıllarında uyuşturucuyla tanıştı. İlk zamanlar esrar içen Sedat G., eğitimini yarım bıraktı. Zamanla eroin kullanmaya başlayan Sedat G., uyuşturucu bağımlısı haline geldi. Oğlunun uyuşturucu bulamadığı zaman evdeki eşyaları kırdığını, av tüfeği ile etrafa ateş açtığını söyleyen annesi Emel G., "Artık canımızdan korkuyoruz. Ya kendini, ya bizi öldürecek. Tedavi edilmesini istiyoruz" dedi. Askere gitmeye hazırlanan Sedat G.'nin çevresindeki insanlara da zarar verdiğini kaydeden anne Emel G., "Evde para bulamazsa sokağa çıkıyor. Önüne gelenden para istiyor. Kimileri ailemizi tanıdığı için istediği parayı veriyor, sonra da gelip bizden geri istiyor. Kardeşinin bilgisayarını, babasının bisikletini satıp uyuşturucu aldı. Hayatımız kabusa döndü, çaresiz kaldık. Korkumuzdan gece yatarken evdeki bütün bıçakları toplayıp, yatak odasına alıyoruz. Kalkıp bize, kardeşlerine zarar vermesinden korktuğumuz için kapıları kilitleyip uyuyoruz. İnsan evladından korkar mı? Ben yıllardan beri oğlumun korkusundan her gün ölüp ölüp diriliyorum"diye konuştu.
TEDAVİYİ YARIM BIRAKTI
Bir okulda müstahdem olarak çalışan baba Burhanettin G., uyuşturucu bağımlısı oğlunun tedavi olmayı denediğini ancak başaramadığını anlattı. Oğlunu Adana Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi'ne (AMATEM) yatırdıklarını ancak 15 gün sonra kaçtığını belirten baba G. şunları söyledi;
"Oğlum tedavi olmak isteyince AMATEM'e götürdük. 15 gün kaldı ama her gün 40-50 lira para istedi. Bu insan orada parayı ne yapar anlamadık. Sonra 15'inci gün kaçıp geldi. Kaçtığı ve tedaviyi yarım bıraktığı için geri almıyorlarmış. Artık tedavi şansını da kaybetti. Elimizden bir şey gelmiyor, devletimizin bize el uzatmasını istiyoruz. Bu illetten kurtulması için ne gerekiyorsa yapılsın."

FK(BK/AK) (FOTOĞRAFLI)