ADANA'da geçen 8 Eylül'de, 3'üncü kattaki evlerinin balkonundan beton zemine düşerek ölen 2 yaşındaki Abdullah Kaya'nın annesi 29 yaşındaki Ayşe Kaya hakkında 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Olay, merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nde, geçen 8 Eylül'de meydana geldi. İddiaya göre, Kaya Ailesi'nin en küçük çocuğu Abdullah, 5 yaşındaki ağabeyi H. ile 3'üncü kattaki evlerinin balkonunda oyun oynarken, balkonun korkuluk demirine tırmandı. Sonra da tırmandığı korkuluk demirinin üzerindeki yastığa oturan Abdullah, dengesini yitirince binanın önündeki beton zemine düştü. Kardeşinin şortundan tutarak onu kurtarmaya çalışan ağabey H., başarılı olamayınca mutfakta yemek yapmakta olan annesi Ayşe Kaya'ya haber verdi. Oğlunu yerde hareketsiz bulan anne Ayşe Kaya, komşularının da yardımıyla Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Abdullah, yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
DAVA AÇILDI
Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet savcısı, olayla ilgili iddianamesini hazırladı. Adana 13'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ne açılan davanın iddianamesinde, anne Ayşe Kaya hakkında 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istendi. 'Gözetim ve bakım ilişkisini ihmal etmek suretiyle taksirle ölüme sebep olduğu' ileri sürülen tutuksuz sanık Kaya'nın yargılamasına önümüzdeki günlerde başlanacak.
Dava haberiyle 2'nci kez yıkıldığını söyleyen acılı anne Ayşe Kaya, "Kim ister evladının ölmesini. Ben mutfakta yemekle uğraşırken balkona çıkmışlar" dedi.