İZMİT kent merkezindeki fırınına 'ekmek fırını' ruhsatı verilmeyince ilginç protestolarda bulanan Cevahir Köse, dün bu kez,  İzmit Belediye Başkanlığı önünde dağıttığı broşürlerle Belediye Başkanını, vatandaşa şikayet etti. Protestoya bazı vatandaşlar tepki gösterirken, bazıları ise destek verdi. 
Kentte fırıncılık yapan, eski fırınını sattıktan sonra 4 yıl önce İkizli Çeşme mevkiindeki fırını açan 60 yaşındaki Cevahir Köse, belediyeden işletme ruhsatı alarak ekmek imal edip sattı. Ancak ekmek imalatı yapmasına rağmen 'Ekmek fırını' ruhsatı bulunmayan Köse, bu ruhsatın kendisini verilmesi için birçok kez başvurmasına rağmen verilmedi. Belediye yetkilileri, bu işyerinin 'ekmek fırını' olarak işletilmesine uygun olmadığını, kendisine sadece pasta-börek imalatı yapabileceği 'unlu mamuller' ruhsatı verilebileceğini bildirdi. Ekmek fırını ruhsatında ısrar eden Köse de fırını kapatıp, camlarına ve duvarlarına onlarca protesto yazıları yazdı, belediyeyi ve İzmit Belediye Başkanı Ak Partili Nevzat Doğan'ı şikayet etti.
Bir çok kez de İzmit Belediyesi binası önünde protesto gösterisi yapan ve belediyenin camlarına bile pankartlar asan Cevahir Köse, dün yine belediye binası önünde Başkan Nevzat Doğan ve belediye yöneticilerini protesto etti.
'RUHSAT VERMEYECEKTİNİZ NİYE FIRINI YAPTIRDINIZ'
Belediyenin tutumuna anlam veremediğini söyleyen Cevahir Köse, "Madem fırınıma ruhsat vermeyecektiniz bana bu işyerini izin ve müsade verip neden yaptırtınız. Bütün bu bana yapılanları Allah'a ve değerli hemşerilerime şikayet ediyorum. Vatandaşların da desteğini bekliyorum" diye konuştu.
Belediye binası önünden geçenlerden bazıları kendisine destek verirken, bazıları da  Cevahir Köse'nin belediye başkanını protesto etmesine tepki gösterdi. Araya giren polis ekipleri vatandaşları sakinleştirip belediye önünden uzaklaştırdı.