'FİDANINI KAP GEL' EYLEMİNİN ARDINDAN ODTÜ KARIŞTI

ODTÜ'deki ormanlık alandan geçecek olan yol çalışmasını protesto etmek için gündüz yapılan 'Fidanını kap gel' eyleminin ardından akşam saatlerinde polis, müdahalede bulundu.

Ankara’da Anadolu Bulvarını Konya Yoluna bağlayacak olan ve ODTÜ’den geçecek yol için Büyükşehir Belediyesi’nin gece yarısı operasyonuyla ağaçların sökülmesiyle başlayan gerginlik sonrası polis müdahale etti. ODTÜ kampüsü A4 kapısında toplanan öğrenciler, kampüs içerisinde seyreden bir belediye otobüsünü durdurarak, kendilerine barikat yaptı. Öğrencilere çevik kuvvet ekipleri biber gazı ile müdahale etti. Bunun üzerine bazı öğretim görevlileri polis müdürlerinin yanına gelerek, polislerin okul dışına çıkmasını istediler. Barikat yapılan otobüsün çekici tarafından çekilmesinin ardından grubun taş atması üzerine çevik kuvvet ekipleri tekrar biber gazı ile müdahale etti. Müdahale sırasında bir polis helikopteride projektörle havadan aydınlatma yaparak müdahaleye destek verdi.

Öte yandan çıkan olaylar sonucunda 3 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay’ın ise polis helikopterinde bulunduğu ve müdahaleyi yönettiği öğrenildi.

Tahsin GÜNER- Muhammet BAYRAM, () - TG,MB(SSA)