Gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık ve Soner Yalçın'ın sanık olarak yargılandığı Ergenekon Soruşturması kapsamında açılan Oda TV davasının 20. duruşması öncesinde Tutuklu Gazetecilere Özgürlük Platformu, (GÖP) adliye önünde açıklama yaptı.
Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde eylemlere izin verilen alanda toplanan aralarında Soner Yalçın, Ahmet Şık ve yabancı gazetecilerin de bulunduğu grup, "Adalet için bekliyoruz" yazılı pankart açtı. Grup adına basın açıklamasını okuyan GÖP Dönem Başkanı Ümit Gürtuna, "Bu binalarda arkadaşlarımız yargılanıyor. Aslında yargılanan meslektaşlarımızın şahsında Türkiye'de zaten kör topal gitmekte olan demokrasidir. Bütün amaç basın ve ifade özgürlüğünü ve demokrasiyi işlemez hale getirmektir. Oda TV davası bunun en tipik örneğidir. Arkadaşlarımızın tahliye edilmesi bizi çok mutlu etti ancak bu bizi yanıltmasın. Biz tahliye değil, beraat istiyoruz ve bu davaların düşmesini istiyoruz" diye konuştu.
EYLEMLERE BALBAY DA KATILACAK
Gürtuna ayrıca, tahliye edilen CHP Milletvekil - Gazeteci Mustafa Balbay'ın da bugünkü eyleme gelmesi için çağırdıklarını ancak 'Annesine babasına söz verdiğini onları kıramayacağını meşhur haşhaşlı börek yemeye gideceğini' söylediğini belirterek Balbay'ın gelemediğini ifade etti. Gürtuna bundan sonraki GÖP'ün eylemlerinde ise Mustafa Balbay'ın da yer alacağını belirtti. Avrupa Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Barry White da, Türkiye'de tutuklu gazeteciler beraat edene kadar bu davaların takipçisi olacaklarını ifade etti.