Ferit ASLAN / DİYARBAKIR, () - BDP Diyarbakır İl Başkanlığı'nın Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması için başlattığı ve standlar kurduğu imza kampanyası TMK ile görevli 1 Nolu Hakimlik tarafından yasaklandı.
Diyarbakır'da dün BDP tarafından 'Öcalan'a özgürlük' adı altında başlatılan kampanyada kurulan imza standlarında imza toplanması, polisin TMK ile ilgili Cumhuriyet savcılığına bildirmesi üzerine TMK ile görevli mahkeme tarafından yasaklandı. Mahkeme, üzerinde Öcalan'ın resminin bulunduğu antetli imza föyünün halka imzaya açılmak suretiyle Öcalan'a sahiplenme kampanyasına dönüştürülmek istendiği, bu şekilde örgüt ve liderinin amacının toplum içinde benimsenmesini sağlamaya yönelik bir çalışma olduğu ve PKK'nın propagandasını oluşturma suçu kapsamında olması ihtimaline karşı imzaya açılan formların toplatılmasına ve el konulmasına karar verdi.
Mahkemenin yasaklama kararı BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt'e imza karşılığı teslim edilerek, toplanan imzaların polise teslim edilmesi istendi.

FA(GG/COŞ)