BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın Tekirdağ’a geldiği 7 Aralık Cumartesi günü Türkiye Gençlik Birliği binasına 'Her yer boşbakan ne güzel Başbakan hüloğ' yazılı pankartı asan üniversite öğrencilerine, öğrenim gördükleri Namık Kemal Üniversitesi de soruşturma açtı.
Trakya turuna çıkarak 7 Aralık tarihinde Tekirdağ’a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı Hükümet Caddesi üzerinde dernek binaları bulunan Türkiye Gençlik Birliği üyesi üniversite öğrencileri pankart sarkıtarak protesto etti. Üzerinde 'Her yer boşbakan ne güzel Başbakan hüloğ' yazılı pankartın polis ekiplerince fark edilmesi üzerine dernek üyesi 6 üniversite öğrencisi gözaltına alınarak ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı’nın olayla ilgili soruşturması sürürken, yeni bir soruşturma haberi de gözaltına alınan öğrencilerin öğrenim gördüğü Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden (NKU) geldi.
'PANKART ÜNİVERSİTENİN DIŞINDA' SAVUNMASI
Üniversite yönetimi, Türkiye Gençlik Birliği Tekirdağ İl Başkanı ve NKÜ Teknik Bilimler Yüksekokulu öğrencisi Ufuk Etçi ile Emre Şahin’e gönderdiği tebliğ ile haklarında Başbakan Erdoğan’a yönelik astıkları pankart nedeniyle soruşturma başlatıldığını duyurdu. Öğrenciler geçen 10 Ocak tarihinde yönetime pankartla ilgili savunma verdi.
Türkiye Gençlik Birliği Tekirdağ İl Başkanı ve NKÜ Teknik Bilimler Yüksekokulu öğrencisi Ufuk Etçi, üniversitelerin kurum dışında olan olaylarla ilgili soruşturma açmaya yetkili olmadığını ifade ederek şöyle dedi:
"Disiplin yönetmeliğine göre kurum içerisine asılan pankart ya da bildirilerle ilgili soruşturma açılabilir. Bu olay okulun dışındadır. Bizler demokratik hakkımızı kullandık. Başbakan'ı protesto ettik. Bu okulun dışındaki bir olaydır. Namık Kemal Üniversitesi bize soruşturma başlatmış, ifademizi verdik."
YÖNETMELİK NE DİYOR?
Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği’nin değiştirilen 5’nci maddesi c fıkrasına göre öğrencilerin kurum içerisinde izinsiz bildiri dağıtmaları, afiş ve pankart asmaları yasaklandı. Yönetmeliğe göre bu suçu işleyen öğrencilere soruşturma sonucunda 'kınama cezası' verilebiliyor.