Milliyet'te yer alan habere göre; İstanbul Güneşli’de iki MİT mensubunun ölü bulunması, güvenlik birimlerini alarma geçirdi. Yapılan araştırma sonunda, O.S.’nin bir süredir ilişki yaşadığı, kendisi gibi MİT mensubu olan E.Y.’yi ensesinden vurarak öldürdükten sonra intihar ettiği ortaya çıktı. Alınan bilgiye göre, MİT mensubu olan ve bir süredir ilişki yaşayan O.S. ve E.Y., önceki gün buluştu. İki isimden de akşam saatlerinden itibaren haber alınamayınca güvenlik birimleri araştırmalarına başladı.

İKİ KEZ İNTİHAR GİRİŞİMİ

O.S. ve E.Y.’nin cansız bedenleri ise önceki gün İstanbul Güneşli’de bulundu. Yapılan araştırma sonunda olayın aşk cinayeti ve intihar olduğu anlaşıldı. 15 yıldır MİT bünyesinde çalışan, evli ve bir çocuk babası O.S.’nin psikolojik sorunlarının olduğu, 2007’den bu yana bu durumunun bilindiği, iki kez intihara teşebbüs ettiği bildirildi. O.S.’nin yüksek miktarda borcunun bulunduğu da anlaşıldı. 11 yıldır MİT bünyesinde çalışan E.Y.’nin ise iki kez evlenip boşandığı, ikinci evliliğinin 21 Nisan’da sona erdiği bildirildi. 1974 doğumlu O.S. ile 1981 doğumlu E.Y.’nin bir süredir ilişki yaşadıkları ifade edildi. O.S. ile E.Y.’nin önceki gün buluşmalarının ardından bilinmeyen bir nedenle tartıştıkları, O.S.’nin daha sonra E.Y.’yi ensesinden vurarak öldürdüğü belirtildi. O.S.’nin E.Y.’yi öldürdükten sonra aynı silahla intihar ettiği ifade edildi.

ŞÜPHE BULUNAMADI

İki MİT mensubunun ölü bulunmalarının ardından harekete geçen güvenlik birimleri, olayın aşk cinayeti ve intihar mı yoksa MİT’in görev alanıyla ilgili cinayet mi olduğu konusunda araştırmalar yaptı. Ancak operasyonel birimlerde görev yapmayan, idari birimlerde çalışan her iki ismin şüpheli herhangi bir bağlantısı bulunamadı. Araştırmalar sonunda, olayın cinayet ve intihar olduğu anlaşıldı.