Habip ATAM / İstanbul, () Esenyurt Muhammediye Camisi'ne dün 2'inci bir saldırı gerçekleştiği iddiasıyla gözaltına alınan Z.K.'nın, polis tarafından yapılan incelemede hırsızlık için camiye girdiği belirlendi. Şüphelinin akli dengesinin tam yerinde olmadığı ve savcılık tarafından serbest bırakıldığı belirtildi.
POLİS 1 KİŞİYİ GÖZALTINA ALMIŞTI
Esenyurt'taki Muhammediye Camisi'ne yönelik dün ikinci bir saldırının gerçekleştirildiği iddialarıyla ilgili, Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından çalışma başlatılmış 1 kişi gözaltına alınmıştı.

SUÇ KAYITLARI VAR, AKLİ DENGESİ YERİNDE DEĞİL
Gözaltına alınan Z.K. savcılık tarafından yapılan sorgunun ardından serbest bırakıldı. 1'i uyuşturucudan 3 ayrı suç kaydı bulunan şüphelinin akli dengesinin de yerinde olmadığı ifade edildi.

CAMİYE "HIRSIZLIK" AMACIYLA GİRDİĞİ BELİRLENDİ
Emniyet yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Z.K. camiye hırsızlık amacıyla girdi. Camiden bir duvar saati çaldığı belirtilen şüphelinin, elinde saatle yürürken güvenlik kameraları tarafından da görüntülendiği belirtildi.
Şüphelinin tehdit savurarak kaçtığı iddialarının ise duyuma dayalı olduğu, görgü tanıklarının net bir ifadesinin bulunmadığı ifade edildi.

POLİS "KUNDAKLAMA İDDİASI" YLA İLGİLİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
Caferilerin gittiği Muhammediye Camisinin önceki gün kundaklanması iddiasıyla ilgili olarak ise emniyetin çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.