MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde 40 gün önce ölen ve toprağa verilen 45 yaşındaki Hamit Kart'ı rüyasında gören oğlu, babasının kendisine "Beni buradan çıkarın" dediğini iddia ederek, mezarın açılması için savcılık ve belediyeye başvuruda bulundu. İzin verilmemesine rağmen Kart'ın yakınları mezarı açtı. Yakınları Kart'ın ölüsünü gördükten sonra mezar yeniden kapattı.
Nusaybin'de yaşayan Hamit Kart, yaklaşık 40 gün önce yakalandığı kanser nedeniyle öldü. Kart, ilçenin Hacılar Mezarlığı'nda toprağa verildi. İddiaya göre Kart'ın bir çocuğu, rüyasında babasının kendisine, "Beni buradan çıkarın" dediğini yakınlarına anlattı. Rüya üzerine yakınları Kart'ın yakınları Cumhuriyet Savcılığı ile Nusaybin Belediyesi'ne başvurarak mezarın açılmasını izin istedi. Ancak, iki kurum da Hamit Kart'ın mezarının açılmasına izin vermedi.
Kart'ın yakınları bugün akşam saatlerinde izin verilmemesine rağmen mezarlığa giderek kazma ve küreklerle mezarı açtı. Meraklıların da topladığı mezarlıkta açılan mezarda Hamit Kart'ın ölüsünü kontrol eden yakınları yeniden mezarı kapatarak bölgeden uzaklaştı. 
Hamit Kart'ın akrabası olan Şemdin Kurumaz, "Hamit, yaklaşık 40 önce öldü ve gömüldü. Ancak çocuklarından biri rüyasında gördüğü babasının kendisine, 'Beni buradan çıkarın' dediğini söyledi. Bunun üzerine mezarın açılması için başvuru yapıldı ama açılması izin verilmedi. Ailesi de içlerinin rahat etmesi için gelip mezarı açtı. Hamit'in ölüsünü görüp, mezar yeniden kapattılar" dedi.
Olay yerine gelen polis ekipleri de mezarın kapatıldığı görünce, toplananlardan dağılmalarını istedi.