MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde aralarında arazi anlaşmazlığı bulunan aileler arasında çıkan taş ve sopalı kavgada bir kişinin pompalı tüfekle açtığı ateş sonucu 6 kişi yaralandı.

Olay, Nusaybin'in Çatalözü Mahallesi'nde akşam saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre aralarında arazi anlaşmazlığı bulunan ve komşu olan aileler arasında iftar saatinden önce sözlü tartışma yaşandı. Tartışma araya girmesiyle büyümeden önlenirken, iftardan sonra aileler yeniden tartışmaya başladı. Tartışma kısa sürede taş ve sopaların kullanıldığı kavgaya dönüştü. Yaşanan arbedede henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi pompalı tüfekle ateş açtı. Ateşte, Murat Ay, Abdi Ay, Aysel Ay, M.Fırat Ay, Bedran Alpar ve Ziver Alpar yaralandı. Yaralılar, ambulans ve özel araçlarla Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olduğu belirtilen Murat Ay ameliyata alındı.

Olayın ardından güvenlik güçleri mahallede geniş güvenlik önlemleri alıp, kavgaya karışanlardan bazı kişileri gözaltına aldı. Kavgada yaralananların yakınları geldikleri hastane önünde sinir krizleri geçirdi.

FOTOĞRAFLI