SINIRDA OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK ÖNLEMİ
BDP'nin Nusaybin'de bugün düzenleyeceği miting nedeniyle Suriye sınırında olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Zırhlı araç ve demir bariyerlerle sınır hattına güvenlik şeridi oluşturulurken, hiç kimsenin bölgeye geçişine izin verilmedi.
Suriye'nin Kamışlı kentinden Türkiye sınırına gelen bir grup ise ellerinde PKK'nın bu ülkedeki kolu olan PYD ile silahlı kanadı YPG flamaları ile Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarını taşıdıkları görüldü. PYD'lilerin sınır bölgesine, Türkiye'ye tarafına fazla yaklaşımaması için güvenlik şeridi çektikleri görüldü.
Nusaybin'de yapılacak miting için ise BDP'liler Mitanni Kültür Merkezi önündeki 100'üncü Yıl Parkı'nda toplanmaya başladı. Polis ekipleri mitingin yapılacağı bölgede de önlemleri üst seviyeye çıkardı. Bu arada miting için Nusaybin'e gelecek olanlar polis tarafından kurulan arama noktalarında kimlik kontrolünden geçirildi.
ŞIRNAK'TAN NUSAYBİN'E GİTMEK İSTEYENLERE İZİN VERİLMEDİ
Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde Suriye sınırında yapılan duvarı protesto etmek için, bugün Şırnak kent merkezinde esnaf kepenklerini açmadı. Fırın ve eczanelerin dışında tüm işlerlerinin kapalı olduğu Şırnak'ta polis sıkı güvenlik önlemleri aldı.
Şırnak'tan mitinge katılmak üzere Nusaybin'e gitmek isteyen BDP'lilere önlem alan polis izin vermedi. Şırnak-Cizre karayolunun Küçük Sanayi Sitesi önünde önlem alan polis, BDP'lilerin geçişine izin vermedi. Bunun üzerine kent merkezine dönen BDP'liler kent merkezinde 200 kişiyle bir protesto yürüyüşü yaptı.
Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan BDP'liler adına Kürtçe konuşan Merkez İlçe Başkanı Üzeyir Kılınç, "Ak Parti hükümeti ve devlet Suriye sınırında bir duvar örmek istiyor. Buraya tel örgü örülüp bizi birbirimizden ayırmışlar. Rojava'da akrabalarımız var. Bugün biz de Suriye sınırına örülecek duvara karşı ve açlık grevine giren belediye başkanımıza destek amacıyla gitmek istedik. Ancak gidemedik. Önümüzü kestiler" dedi. (GG/AAA)(FOTOĞRAFLI)