EGE Denizi'nde, Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından, Kalaşnikof silah ve patlayıcı yüklü olduğunu ileri sürülüp Rodos Adası'na götürülen, kaptan Hüseyin Yılmaz'ın ise iddianın asılsız olduğunu belirttiği 'Nour M' isimli gemide bugün de aramalar sürdü. Gemide sadece Libya Savunma Bakanlığı'na teslim edilecek mermi ve mühimmatın bulunduğunu kaydeden Kaptan Hüseyin Yılmaz, "Yarın, Libya ve Ukraynalı yetkililerin denetiminde tüm konteynırlar vinç yardımıyla rıhtıma indirilecek. Ardından bana 'gemiyi alıp gidebilirsiniz' dediler. Konteynırlarda silah ve patlayıcı madde olmadığını yine söyledim. Yükümü almadan buradan ayrılmam" dedi.

Yunan Haber Ajansı, Ukrayna'dan aldığı konteynerleri Libya'ya götüren 75 metre uzunluğundaki 432 grostonluk Siera Leone bandıralı 'Nour M' adlı kuru yük gemisinin, geçen 7 Kasım gecesi, Kardak Kayalıkları ile Yunanistan'ın Kalimnos Adası arasında durdurulduğunu ve yapılan aramada 20 bin 'AK-47' tipi Kalaşnikof silah ile yüklü miktarda patlayıcı ele geçirildiğini duyurdu. Rodos Adası'na çekilen geminin İskenderunlu, evli ve dört çocuk babası kaptanı Hüseyin Yılmaz, 20 bin Kalaşnikof silah ve patlayıcı ile yakalandıkları iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıklamalarında belirtti.

Yunan Silahlı Kuvvetleri, polis ve özel harekat birliği ekiplerinin gemideki konteynırları açarak arama yaptığını gemide sadece Libya Savunma Bakanlığı'na teslim edilecek mermi ve mühimmat bulunduğunu kaydeden kaptan Yılmaz, 2 Türk, 5 Hintli mürettebatıyla Akantia Limanı'nda tutulmaya devam edildiklerini söyledi. muhabirine telefonda yaptığı açıklamada Yılmaz, bugün yapılan aramalarda Yunan medyasının iddia ettiği gibi kaleşnikoflara rastlanmadığını yarın ise geri kalan konteynırların vinç yardımı ile indirilerek aramanın devam edeceğini belirterek şunları söyledi:

"Burada herkes şokta. Çünkü iddiaları asılsız çıktı. Ben ve personelimde günlerdir asılsız iddialarla boş yere tutulmanın şokunu yaşıyoruz. Belgelerde gemide ne yüklü olduğu yazılıydı, mühimmat vardı. Bugün açılan konteynırlarda mermi ve sandıkları gören yetkililerde şok oldu. Yarın Libya ve Ukraynalı yetkililerin denetiminde tüm konteynırlar vinç yardımı ile rıhtıma indirilecek. Ardından bana `gemiyi alıp gidebilirsiniz' dediler. Konteynırlarda silah ve patlayıcı madde olmadığını yine söyledim. Yükümü almadan buradan ayrılmam."