SURİYE rejiminin başına 200 milyon dolar ödül koyduğu ve geçen hafta düzenlenen saldırıda ölen Tevhid Tugayı Komutanı Abdulkadir Salih için bu gün Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.
Suriye'nin Halep kentinde geçen cumartesi günü, rejim güçleri tarafından muhaliflerin bulunduğu bir bölgeye düzenlenen hava saldırısında Esad rejiminin başına 200 milyon dolar para ödülü koyduğu ileri sürülen Tevhid Tugayı Komutanı Abdulkadir Salih yaralandı. Sınırdan geçirilerek tedavi için Gaziantep'e getirilen Salih, doktorların çabasına karşın kurtarılamadı ve yakınları tarafından götürüldüğü Suriye'de toprağa verildi.
Yaşanan bu olayın ardından Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde faaliyet gösteren Nizip Suriye Kardeşlik Platformu tarafından, ilçede kalan Suriyeliler'in isteği doğrultusunda Salih için gıyabi cenaze namazı kılınması kararlaştırıldı. Platform tarafından yapılan duyuru sonrası Çarşı Cami'sinde toplanan aralarında AK Partili Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan'ın da bulunduğu kalabalık, cuma namazının ardından cami avlusunda Tevhid Tugayı Komutanı Abdulkadir Salih için gıyabi cenaze namazı kıldı.
Namazın ardından ellerinde ölen Abdulkadir Salih'in fotoğrafları, Türkiye ve Özgür Suriye Ordusu bayrakları taşıyan kalabalık tekbir getirildi.