GAZİANTEP'in Nizip İlçesi'nde, dün kağıt fabrikasında bilinmeyen nedenle çıkan ve kontrol altına alındıktan sonra rüzgar nedeniyle tekrar etkisini arttıran yangın, bugün kontrol altına alındıktan sonra söndürüldü.
Kızılçakent Mahallesi’nde bulunan kağıt fabrikasında bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İstiflenmiş kağıtların bulunduğu alandan alevler yükseldiğini gören işçilerin çağırdığı itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Ekiplerin, iki saatlik çalışmasıyla kontrol altına alınan yangın, kısa sürede rüzgarın etkisiyle tekrar büyüdü ve bütün bir alanı sardı.
Dün ve bugün Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Nizip Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Gaziantep ve Şahinbey İlçesi'nden gelen 45 kişi, 15 araç, 4 su tankı ve 3 kepçeyle yangına müdahale etti. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu kontrol altına alınan yangında, yaklaşık iki hektar alanda bulunan tonlarca kağıt yandı, bir iş makinesi zarar gördü.
Aşırı duman nedeniyle bir itfaiye eri, kalbi sıkıştığı için hastaneye götürülerek tedaviye alındı. Yangın söndürülürken, soğutma çalışmaları ise halen devam ediyor.

Mİ(HK/İD) (FOTOĞRAFLI)