Zafer TOKUŞ- Aziz GÜVENER/ADAPAZARI (Sakarya), () - İSTANBUL'da yaşayan 19 yaşındaki Kemal A. polise başvurarak, hafta sonu gezmeye çıktığı aynı yaştaki nişanlısı Nuriye T.'ye, 'bakire olmadığı' gerekçesiyle öldürüp Sapanca'daki kent ormanına gömdüğünü söyledi. Şüphelinin söylediği yerde yapılan araştırmada, genç kızın yaklaşık 1 metre derinliğe gömülen çıplak cesedi bulundu.
Dün akşam İstanbul  Beylikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giden Kemal A. bir süre önce nişanlandığı Nuriye T. ile pazar günü Sakarya'ya gezmeye gittiklerini; kent ormanında gezerlerken nişanlısının bakire olmadığını öğrenince kendini kaybederek öldürüp ormana gömdüğünü söyledi.
Emniyette ifade veren Kemal A.'nın, "Bir süredir beraberiz. Pazar günü İstanbul'dan gezmek için Sakarya'ya geldik. Kent ormanında dolaşırken onun kız olmadığını öĞrendiğimde kendimi kaybettim. Ne yaptığımı bilmiyorum. Kendime geldiğimde elim yüzüm kan içerisindeydi. Sonra onu ormanlık alanda açtığım çukura gömüp kaçtım ve İstanbul'a geldim. İki gün rüyalarıma girince  gelip teslim oldum" dedi. 
Bu ifade sonrasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü cinayeti, Sakarya Emniyet Müdürlüğü ile temasa geçti. Sabah saatlerinde, olay yerinin Jandarma bölgesi olması nedeniyle Jandarma ekipleri Cumhuriyet Savcısı ile birlikte kent ormanında şüphelinin tarif ettiği bölgede yaptığı araştırma sonucu Nuriye T.'nin kanlar içindki çıplak cesedini gömüldüğü yerden çıkardı. Yaklaşık 1 metre derinlikten çıkartılan Nuriye T.'nin kesin övlüm nedeninin saptanması için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
Bu arada nişanlısını öldürüp gömen Kemal A. ise suç yerinin Sakarya olması nedeniyle Sakarya İl Jandarma Komutanlığı'ndan bir ekip İstanbul'an onu teslim alıp Adapazarı'na getirilecek.

FOTOĞRAFLI