MUĞLA'da, sokak ortasında nişanlısı 30 yaşındaki Atalay Şimşek tarafından dövülerek öldürülen 26 yaşındaki Banu Kesler'in, kıskanlık cinayetine kurban gittiği ileri sürüldü.
Muğla'nın yeni kurulan ilçesi Menteşe'de çay ocağı işleten Atalay Şimşek, dün saat 20.00 sıralarında işyerini kapatıp, nişanlısı Banu Kesler ile bir kafede buluştu. Burada birlikte çay içen ikili, daha sonra yürüyüşe çıktı. Muslihittin Mahallesi, Üçler Sokak'a geldikledinde ikili arasında tartışma çıktı.Tartışmanın ardından Atalay Şimşek iddiaya göre, nişanlısı Kesler'e tekme ve yumrukla saldırdı. Yere düşen nişanlısını öldüresiye döven Atalay Şimşek, hırsını alamayarak Kesler'in başını defalarca duvara vurdu. Çevredekilerin haber vermesi üzerine gelen 112 Acil Servis ekibi tarafından Muğla Sıtkı Koçman Üniversite Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Kesler'in burada duran kalbi doktorlar tarafından tekrar çalıştırıldı. Beyin kanaması teşhisi konulan genç kadın, Marmaris Özel Yücelen Hastanesi'ne sevk edildi. Ameliyata alınan Kesler, doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Kesler'in Muğla Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardınden cenazesi yakınları tarafından alınıp, memleketi Datça'da toprağa verildi.
'KENDİMİ KAYBETTİM'
Polis, daha önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşinden boşandığı ve 1 kız çocuğu babası olduğu öğrenilen Atalay Şimşek'i gözaltına aldı. Psikolojik sorunlarının bulunduğu ve 1 yıldır birlikte olduğu Kesler ile 4 ay önce nişanlanan Atalay Şimşek'in kendisini gözaltına alan polislere, şunları söylediği öğrenildi:
"Banu'yu çok seviyordum. Onunla evlilik hayalleri kuruyordum. Geceleri rüyamda hep onu görüyordum. Kıskanç birisi olduğum için onun hiçbir erkek arkadaşıyla konuşmasına tahamül edemiyordum. Bu yüzden aramızda tartışma çıktı. Bana küçük düşürücü kelimeler kullandı ve hakaret etti. Kendisini uyarmama rağmen tartışmayı sürdürdü. Sesini yükseltmemesini söyledim. Biranda kendimi kaybederek Banu'ya saldırmaya başladım. Kendime gelince onu kanlar içinde gördüm. Artık ne söylemesem boş. Keşke bunlar yaşanmasıydı."
Atalay Şimşek, dün sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

CA(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)