KONYA'da 18 yaşındaki Fadile Yaşar, nişanlısı 23 yaşındaki Mehmet Mehmetoğlu ile kavga ettiği gerekçesiyle polise giderek 5 gün önce yaptıkları hırsızlığı itiraf etti. Fadile Yaşar'ın nişanlısı ile girdikleri bir evden çaldıkları 2 bin TL para ile 16 bin lira değerinde altın takıyı harcadıkları paranın bir bölümüyle uyuşturucu aldıkları saptandı.
Olay, 1 Şubat Cumartesi günü gece yarısı merkez Karatay İlçesi Nakiboğlu Mahallesi Şahbender Sokak'ta bulunan Erkan Kaya'ya ait evde meydana geldi. Hırsızlık suçundan poliste 41 suç kaydı bulunan Mehmet Mehmetoğlu,, korkuluklardan tırmanarak 1'inci katta bulunan eve balkon kapısından girdi. Eve giren Mehmet Mehmetoğlu, dış kapıyı açarak poliste 15 suç kaydı bulunan nişanlısı Fadile Yaşar'yi içeri aldı. Nişanlılar evde yaptıkları aramada yaklaşık 2 bin TL ile 16 bin lira değerinde altın takı çalıp kayıplara karıştı.
POLİSE GİDİP İTİRAF ETTİ
Polis olayın şüphelilerini araştırmasını sürdürürken Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği'ne gelen Fadile Yaşar, nişanlısı ile hırsızlık yaptıklarını itiraf etti. Yaşar, hırsızlık yaptıkları evi ve içeri nasıl girdiklerini polise gösterdi. Olayın gerçekleştiği tarihin, doğum günü olduğu belirtilen Fadile Yaşar,ifadesinde, "Nişanlım balkona tırmanarak girdi. Sonra kapıyı açarak beni içeri aldı. Evde para ve altın takı çalarak kaçtık. Nişanlımla kavga ettim. Vicdanım elvermedi. İtiraf ettim" dediği belirtildi. Polis, Mehmet Mehmetoğlu'nu bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.