ŞEHİT POLİS SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Saldırıda şehit olan evli ve 3 çocuk babası polis memuru Adem Çoban'ın cenazesi, valilikte düzenlenen törenin ardından Adana'nın Ceyhan İlçesi'ne bağlı Dokuztekne Köyü'ndeki baba evine getirildi. Burada bir süre bekletilen cenaze köy mezarlığına götürüldü.
Törene Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Ak Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Bu sırada bir grup kadın ellerindeki Türk bayraklarıyla Bakan Eker'i protesto etmek istedi.
Şehidin yakınları 'Devlet polisini koruyamadı' diye bağıran kadınlara, "Acımız bize yeter. Bunlar cenazede yapılacak şeyler değil. Parti binanıza gidin bunları orada yapın" diyerek tepki gösterdi. Ardından cenaze namazı kılınan Adem Çoban'ın cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi. Bakan Mehdi Eker, şehidin tabutuna sarılı Türk Bayrağı ile şehidin fotoğrafını eşi Ümmü Çoban'a verdi.
TERÖRİST VE TAKSİ ŞOFÖRÜ ANKARA'YA GÖNDERİLDİ
Öte yandan Niğde İl Jandarma Komutanlığı'nda sorgulanan Arnavutluk vatandaşı terörist E.A. ile taksi şoförü K.Ö.'nün, ifadeleri alındıktan sonra Ankara'ya gönderildiği bildirildi.
ÖĞRENCİLER ŞEHİTLER İÇİN YÜRÜDÜ
Niğde'de yaklaşık 300 lise öğrencisi, Astsubay Kıdemli Üstçavuş Adil Kozanoğlu ile polis memuru Adem Çoban'ın şehit olduğu saldırıyı yürüyüş yaparak protesto etti. Atatürk posteri ve Türk Bayrakları açarak Bor Caddesi'nde yürüyüşe geçen grup, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Niğde uyuma şehidine sahip çık', 'Vatan sana canım feda' sloganları atarak Niğde Derbent Şehitliği'ne geldi.
Şehitlikte, saygı duruşunda bulunan öğrenciler, İstiklal Marşı okuduktan sonra dua etti. Öğrenciler daha sonra tekbirler getirerek Hükümet Meydanı'na yürüdü buradan da olaysız dağıldı.
HDP BİNASINA SALDIRI
Bu arada yaklaşık 30 kişilik bir grup, İstasyon Caddesi'ndeki Halkların Demokratik Partisi (HDP) Niğde İl Teşkilat binasına taşlarla saldırdı. Olayda binanın camları kırılırken, polisin olay yerine gelmesiyle grup ara sokaklara dağıldı.

(BK/ESM) (FOTOĞRAFLI)