Uğur MART/NİĞDE, () - NİĞDE Valiliği, artan şikayet üzerine sokak arasında düğün, nişan ve sünnet gibi eğlencenin yapılmasını yasakladı. Açıklamaya göre yasağa uymayanlara 700 lira idari para cezası uygulanacak.
Valilik tarafından yapılan açıklamada, Niğde'de son günlerde sokak ortasına masa, sandalye konularak hoparlör ve ses düzeni ile müzik yayınlandığı, trafik akışının engellendiği yönünde çok sayıda şikayet geldiği vurgulandı. Yol, cadde ve sokakların bütün halkın kullanımına açık yerler olduğu belirtilen açıklamada, vatandaşları bu şekilde mağdur edenler hakkında yasal işlem yapılacağı kaydedilerek şöyle denildi:
"Bilindiği gibi yol, cadde ve sokaklar bütün halkımızın kullanımına açık yerler olup, bu yerlerin belli bir kişi veya grubun kullanımıyla kısıtlanması, diğer halkımızın gelip geçmesi, trafiğin engellenmesi, ses ve müzik yayını ile çevrenin rahatsız edilmesi kanuna aykırı olduğu gibi vatandaşlarımızın mağduriyetine de sebep olmaktadır. Bu nedenle mahalle aralarında, sokak ve caddelerde düğün ve eğlencelere izin verilme gibi bir husus söz konusu olamayacak. Trafiğin engellenmesi halinde 2918 Sayılı Trafik Kanunu'nun 14'üncü maddesinin A ve B maddelerinde 'Karayolu yapısı üzerine, trafiği güçleştirecek, tehlikeye sokacak veya engel yaratacak, trafik işaretlerinin görülmesini engelleyecek şekilde bir şey koymak, atmak, dökmek, bırakmak ve benzeri hareketler ile B maddesinin 2'nci bendinde meydana gelen tehlike ve engeller, ilgili kuruluşlar ve zabıtaca ortadan kaldırılır, bozukluk ve eksiklikler yolun yapım ve bakımından sorumlu kuruluşça derhal giderilir, zarar karşılıkları ve masrafları sorumlulara ödetilir' denilmekte olup bu madde hükmüne uymayanlara 356 TL para cezası uygulanır. Ayrıca açık havada yapılan nişan, düğün ve benzeri kutlamalarda Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinde belirtilen sınır değerlerin aşıldığının tespiti durumunda da 2872 sayılı Çevre Kanununa göre 700 TL idari yaptırım uygulanmaktadır."

FOTOĞRAFLI