NEVŞEHİR merkezli 3 ilde suç örgütüne yönelik Nevşehir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince operasyon yapıldı. Özel Harekat timlerinin de destek verdiği operasyonda gözaltına alınan 12 şüpheliden 10’u çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
KOM ekiplerince yaklaşık 2 yıldır sürdürülen çalışmalar sonucunda' ihaleye fesat karıştırma, tefecilik, çek-senet tahsilatı, kumar oynatmak, kontör dolandırıcılığı, fuhşa aracılık etme' gibi suçları işlediği öne sürülen çeteye yönelik Nevşehir merkezli Ankara ve Kayseri’de eş zamanlı operasyon düzenledi. Şebeke üyelerinin ev ve işyerlerine yapılan baskınlarda 12 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ise 7.65 mm çapında 2 tabanca, 106 tabanca fişeği, 5 pompalı av tüfeği, 1 kurusıkı tabanca, bıçaklar, 10 gram kenevir tohumu, 437 gram kubar esrar, 267 senet, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar, define arama cihazı, 42 bin lira meblağlı sahte çek, 10 kaçak cep telefonu ele geçirildi.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulanan suç örgütü üyelerinin bugüne kadar 60 ayrı olaya karıştıkları belirlendi. KOM ekipleri elde ettikleri bilgiler doğrultusunda toplam 60 kişinin mağdur olarak ifadesine başvurdu. Sorgulamanın ardından 12 şüpheli çeşitli suçlardan adliyeye sevk edildi.
Cumhuriyet Savcılığı’nca tutuklanma talebi ile mahkemeye çıkarıldı. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen 12 şüpheliden D.K., Ş.K., Y.Ç., E.Ç., İ.Ç., K.K., N.K.A., T.K., M.K. ve S.S. tutuklanarak Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza ve Tutukevi'ne gönderilirken, M.Z. ve İ.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

SK(OE/COŞ)