NEVŞEHİR polisi kentte çek-senet tahsilatı, tefecilik, uyuşturucu ticareti, nitelikli dolandırıcılık yaptıkları belirlenen çeteye yönelik operasyonda 11 kişiyi gözaltına aldı.
Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları çalışma sonrasında kent merkezinde çek-senet tahsilatı, tefecilik, uyuşturucu ticareti, nitelikli dolandırıcılık, tehdit, şantaj, adam yaralama gibi suçları yaptıklarını belirlediği suç örgütü için çalışma başlattı. Kent merkezi ve ilçelerinde 15 farklı adrese eş zamanlı baskın düzenleyen polis, 10 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden alınan bilgi üzerine 1 şüpheli de Ankara'da polis tarafından gözaltına alınarak Nevşehir'e getirildi. Operasyonda; 3 fişek, 10 kaçak cep telefonu, 1 kurusıkı tabanca, 5 mermi, 16 av tüfeği fişeği, 1 muşta, 10 gram hint keneviri tohumu, 10 gram satışa hazır esrar, 1 senet, 2 bıçak ve 1 av tüfeği ele geçirildi.
Gözaltına alınan şüphelilerin ifadelerinin ta alındıktan sonra, 'Suç örgütü kurmak, örgüte üye olmak, çek-senet ve para tahsil etmek, kasten yaralama-darp, mala zarar verme, hürriyeti tehdit uyuşturucu madde ticareti yapmak, 6136 sayılı kanuna muhalefet' suçlarından adliyeye çıkartılacak. SK(OE/AK)