Darbe girişimi sonrası hakkında gözaltı kararı bulunan 42 gazeteci arasında gazeteci Nazlı Ilıcak da bulunuyor. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin  soruşturma kapsamında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar  Bürosunun talebi üzerine, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince aralarında Nazlı  Ilıcak'ın da bulunduğu 42 gazeteci hakkında yakalama kararı verildi. Gazetecilerden 5'i gözaltına alındı. Arama çalışmaları sürüyor.
NAZLI ILICAK BODRUM'DA ARANIYOR
Mobese kameraları görüntülerinden Bodrum’da olduğu belirlenen gazeteci Nazlı Ilıcak’ın bulunması için yazlığı ve akrabasının evi de olmak üzere gitmesi olası yerlerde arama yapılıyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ’15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan gazeteci Nazlı Ilıcak’ın Bodrum’daki yazlığında arama yapıldı. Ilıcak’ın, bugün saat 05.00’te, Bodrum’a giriş yaptığının mobese kameralarınca tespit edildiği belirtildi. Görevlilerin evine gittiği Ilıcak burada bulunamadı. Bahçevanının, Ilıcak’ın evine gelmediğini söylediği belirtildi.
AKRABA İŞADAMININ EVİ DE KONTROL EDİLDİ

Ayrıca Ilıcak'ın yakalanması için başlatılan çalışmalar kapsamında, Gündoğan Mahallesi'nde yaşayan akrabası işadamı Serhat Ilıcak'ın evini de kontrol edilip arandığı öğrenildi. Bunun yanında yaz aylarında tatil yaptığı teknede de arama yapıldığı ancak Ilıcak'ın şuana kadar bulunamadığı belirtildi. Sahil Güvenlik ekiplerinin Güvercinlik ve Göltürkbükü koylarındaki teknelerde, jandarma ve polis ekiplerinin de bulunabileceği ev ve tatil sitelerinde aramalarını sürdürüyor.
Ayrıca Ilıcak’ın yakalanması için başlatılan çalışmalar kapsamında, Gündoğan Mahallesi’nde oturan akrabası işadamı S.I.’nın evini de kontrol edilip arandığı bildirildi. Bunun yanında yaz aylarında tatil yaptığı teknede de arama yapıldığı ancak Ilıcak’ın şu ana kadar bulunamadığı belirtildi. Sahil Güvenlik ekiplerinin Güvercinlik ve Göltürkbükü koylarındaki teknelerde, jandarma ve polis ekiplerinin de bulunabileceği ev ve tatil sitelerinde aramalarını sürdürüyor.
42 GAZETECİDEN 5'İ GÖZALTINDA
İstanbul Emniyet Müdürlüğünce yapılan operasyonlarda, gazeteciler  Yakup Sağlam, İbrahim Balta, Seyid Kılıç, Bayram Kaya ve Cihan Acar'ın gözaltına  alındığı, diğer şüphelilerin ise evlerinde bulunamadığı öğrenildi.
İŞTE GÖZALTI KARARI ÇIKARTILAN GAZETECİLERİN İSİMLERİ
Gözaltı kararı çıkartılan gazetecilerin isimleri
ABDULLAH ABDULKADİROĞLU, ABDULLAH KILIÇ, AHMET DÖNMEZ, ALİ AKKUŞ, ARDA AKIN, NAZLI ILICAK, BAYRAM KAYA, BİLAL ŞAHİN, BÜLENT CEYHAN, BÜLENT MUMAY, BÜNYAMİN KÖSELİ, CEMAL AZMİ KALYONCU, CEVHERİ GÜVEN, CİHAN ACAR, CUMA ULUS, EMRE SONCAN, ERCAN GÜN, ERKAN AKKUŞ, ERTUĞRUL ERBAŞ, FATİH AKALAN, FATİH YAĞMUR, HABİB GÜLER, HANIM BÜŞRA ERDAL, HAŞİM SÖYLEMEZ, HÜSEYİN AYDIN, İBRAHİM BALTA, KAMİL MAMAN, KERİM GÜN, LEVENT KENES, MAHMUT HAZAR, MEHMET GÜNDEM, METİN YIKAR, MUHAMMET FATİF UĞUR, MUSTAFA ERKAN ACAR, MÜRSEL GENÇ, SELAHATTİN SEVİ, SEYİT KILIÇ, TURAN GÖRÜRYILMAZ, UFUK ŞANLI, UFUK EMİN KÖROĞLU, YAKUP SAĞLAM, YAKUP ÇETİN
ANTALYA'DA 14 GAZETECİ GÖZALTINDA
Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe  girişimine yönelik operasyon kapsamında, gözaltına alınan gazeteci sayısı 14'e  yükseldi.
    Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörlü Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince,   FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında yürütülen soruşturma sürüyor.
    Söz konusu soruşturma kapsamında terör örgütü FETÖ ile bağlantılı  gazetecilere operasyon düzenleyen ekipler, kayyum atanmadan önce Zaman  gazetesinin Antalya Bölge temsilciliği yapan Tuncer Çetinkaya, belediye meclisi  üyesi  Sıtkı Soydan ve kentte yerel bir haber sitesinin sahibi Olgun Matur'un da  aralarında bulunduğu 14 gazeteci gözaltına alındı.
    Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.
    Soruşturma kapsamında 5 kişinin daha arandığı öğrenildi.

AYŞE NAZLI ILICAK KİMDİR?
Gazeteci yazar Ayşe Nazlı Ilıcak 1944'te Ankara'da doğdu. Demokrat Parti döneminde Bayındırlık ve Ulaştırma bakanlıkları yapmış olan Muammer Çavuşoğlu'nun kızı. Notre Dame de Sion Fransız Lisesi (1963) ve Lozan Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde (Ecole de Sciences Sociales et Politiques, 1967) eğitim gördü. 1969'da Tercüman gazetesi sahibi Kemal Ilıcak'la evlenen Nazlı Ilıcak, dönemin Tercüman gazetesinde başyazarlık yaptı.
Nazlı Ilıcak 1988'e kadar Tercüman grubunun ikinci gazetesi olan Bulvar gazetesinin imtiyaz sahipliğini üstlendi. 1992 ile 1994 arasında TRT'de "Söz Meclisten İçeri" adlı programı yaptı. Tercüman dışında Meydan, Hürriyet, Akşam, Yeni Şafak, Dünden Bugüne Tercüman, Bugün, Takvim ve Sabah gazetelerinde yazarlık yaptı.
17 Aralık 2013 tarihinde yapılan yolsuzluk operasyonu sonrasında adı yolsuzluk iddialarına karışan bakanların istifa etmesi gerektiğini savunmuş, bir gün sonra fikir ayrılığı gerekçesi ile
Sabah gazetesi ile yolları ayrıldıktan sonra 2014 yılında Bugün gazetesine geri döndü. Bugün gazetesine 26 Ekim 2015'te kayyum atanmasıyla buradaki işine son verildi. Ardından 30 Ekim-13 Kasım tarihleri arasında "konuk yazar" sıfatıyla T24 internet sitesinde yazdı. 17 Kasım'dan itibaren Bugün'den gelen ekibiyle beraber Özgür Düşünce gazetesini kurdu ve burada yazmaya başladı.
"PAZAR GEZMESİ" PROGRAMINI SUNDU
2 Mart 2014'te Kanal D'de yayına başlayan "Pazar Gezmesi" programını sundu. Bu programda her pazar günü ünlü kişilerin evini ziyaret etti. Ancak program 1 Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri sonrası 24 Aralık 2015'te kanal yöneticileri tarafından alınan kararla sonlandırılmış, Nazlı Ilıcak ve Kanal D'deki ekibinin işine son verildi.
TÜRK SİYASETİNDEKİ ROLÜ
1999 Türkiye genel seçimleri'nde Fazilet Partisi'nden İstanbul milletvekili seçildi, yemin töreni sırasında İstanbul milletvekili Merve Kavakçı'nın meclis salonuna türbanlı olarak girmesine koluna girerek eşlik etti. 22 Haziran 2001'de, Anayasa Mahkemesi'nin Fazilet Partisi'ni kapatılmasına karar verdiği dava sonucunda milletvekilliği düşürüldü ve 5 yıl siyaset yasağı getirildi. 2011 genel seçimlerinde AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu ancak aday gösterilmedi.
GÜLEN'E YAPILAN OPERASYONLARA KARŞI ÇIKTI
Fethullah Gülen ve Gülen Hareketina karşı başlatılan Paralel Devlet Yapılanması operasyonlarına karşı çıktı.  AK Parti hükümeti döneminde başlatılan 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının darbe teşebbüsü olmadığını savundu. MİT tırlarında silah taşındığını ve bunu ortaya çıkaran savcıların casus ilân edildiğini iddia etti.