TEKİRDAĞ’da NATO petrol hattından 22 ton mazot çaldıkları belirlenen 3 şüpheliyi, olay yerinde düşürdükleri kredi kartı alışveriş fişi ele verdi. Jandarmanın operasyonuyla suçüstü yakalanan şüpheliler tutuklanırken, kamyonla taşıdıkları tankeri gizlemek için de çevresine tuğla dizdikleri ortaya çıktı.
Tekirdağ Jandarma Komutanlığı ekipleri, Süleymanpaşa İlçesi’ne bağlı Yağcı, Kayı ve Araphacı köyünden geçen NATO petrol boru hattından özel düzeneklerle mazot çalınması üzerine harekete geçti. Olay yerinde inceleme yapan jandarma ekipleri, buldukları bir kredi kart alışveriş fişi üzerinden şüphelilerinin kimliklerini belirlemeye çalıştı. Alışverişin yapıldığı işyerinin güvenlik kameraları kayıtları sayesinde hırsızlık yapanların 33 yaşındaki Yusuf A., 42 yaşındaki Orhan Y. ve 25 yaşındaki Necdet D. olduğu tespit edildi.
OTOMOBİLİ BIRAKIP YAYA KAÇTI
Olayla ilgili soruşturmasını sürdüren jandarma ekipleri şüphelilerin NATO petrol boru hattının Seymen Köyü’nden geçen bölümünden hırsızlık yapacağı bilgisine ulaştı. Akşam saatlerinde köy çevresinde geniş güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri kamyon ve otomobille gelen Yusuf A., Orhan Y. ve Necdet D.’yi takibe aldı. Şüphelilerin petrol boru hattına düzenek yerleştirdiği sırada operasyon düzenleyip kamyon sürücüsü Orhan Y. ile Necdet D. jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Otomobil sürücüsü olan ve öncülük yaptığı belirlenen Yusuf A. ise jandarma ekiplerini görünce kaçtı.
Bir süre yaşanan kovalamacanın ardından yakalanacağını anlayan Yusuf A., gece karanlığından faydalanıp otomobili bıraktı ve yaya olarak kaçtı. Sabah saatlerinde kadar çevrede arama yapan jandarma şüpheli Yusuf A.’yı çalılıklar arasında gizlenirken görerek gözaltına aldı.
22 TON MAZOT ÇALIMIŞLAR
Çaldıkları mazotu taşıdıkları kamyonda inceleme yapan jandarma, tankeri gizlemek için çevresine tuğla dizildiğini tespit etti. Tekirdağ Jandarma Komutanlığı’nda ifadeleri alınan 3 şüphelinin 6.5 tonu Çanakkale’nin Gelibolu İlçesi’nden geçen NATO petrol boru hattında toplam 22 ton mazot çaldıkları tespit edildi.
İşlemlerinin ardından elleri önden kelepçeli olarak adliyeye sevk edilen Yusuf A., Orhan Y. ve Necdet D. savcılık sorgularının ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanarak Tekirdağ T Tipi Cezaevine konuldu. Jandarmanın olayla ilgili soruşturması sürüyor.

RY(LK/ESM) (FOTOĞRAFLI)