ALNINDAN VURULMUŞ
Adapazarı'nda bir siteye gece yarısı otomobiliyle gelerek havaya rast gele ateş ederek bir çağrı merkezinde çalışan 20 yaşındaki Berna Kurtuldu'yu tabanca ile alnından vurarak ölümüne yolaçan Ümit Yıldırım'ın sorgusu sürüyor.
Adapazarı'nın yeni yerleşim bölgesi Korucuk'ta dün gece meydana gelen olay sonrasında site sakinleri yaşadıkları korku dolu anları gazetecilere anlattılar.
Sitenin Başkan Yardımcısı olan Mehmet Turan, saldırganın cezaevinde yeni çıktığını belirterek, "Ateş ettikten sonra güvenlik kapısına araçla çarparak kapıyı raydan çıkarttı. Bu esnada da 'işte ben buyum, ben dayıyım, ben katilim' diye bağırdı. Ondan sonra bizim başkan gelince boğuşuyorlar. Bu boğuşma sırasında evine gidip Şarjörünü alıp geliyor. Gelirken de 'nerede bu', 'nereye gitti'  diyor ve buradaki vatandaşlara da ateş etmeye başlıyor. Bu esnada evinin camından birisi sese bakmaya çalışırken, onun da alnına mermi isabet ediyor ve vefat ediyor. Daha önceden iki tane mahkememiz var" dedi.
Site sakinlerinden Gökhan Cengiz ise polis ekiplerinin olay yerine geç geldiğini ve saldırganın elindeki tabancayı zor aldıklarını belirterek, şunları söyledi:
"Gürültüleri duydum dışarı çıktım. Araba kaldırım kenarına park etmişti, sarhoş vatandaş güvenlikçilerle kavga ediyordu. Çocuklar sakinleştirdiler, arabasına bindiriler götürdüler. Ben 5 senedir burada oturuyorum, ilk defa gördüm. Aşağıdaki blokta oturuyormuş. Yukarıdan mermi atarak gelmiş. Komşular polise haber vermişler, polis geç geldi. Polisin de biraz ihmali var. Şarjörü doldurmaya gitmiş, biz marketin orada muhabbet ederken markete girdi. Ölümün olduğu karşıdaki sarı bloklara doğru ateş etti. Ondan sonra buraya doğru geldi. Polis geldi, elinden silahı zor aldı."
Bu arada olayda yaşamını yitiren Berna Kurtuldu'nun bir dijital yayın kuruluşunun Adapazarı'nda kurduğu çağrı merkezinde çalıştığı belirlendi. Talihsiz Berna'nın cenazesi İstanbul Adli Tıp Kurumundaki otopsi sonrasında yarın toprağa verilecek.
Bir kişiyi öldürüp yöneticiyi de elinden yaralayan Ümit Yıldırım'ın ise daha önce karıştığı suçlardan sabıkalı olduğu belirtildi.

ZT(AAA)(FOTOĞRAFLI)