SAMSUN'da müziğin sesinin sonuna kadar açılması yüzünden çıkan kavgada kaportacı 30 yaşındaki Ramazan Albayrak'ı tabancayla öldüren 47 yaşındaki Sezai Karaman, 29 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.
İlkadım İlçesi Bahçelievler Mahallesi'ndeki olay geçen yıl haziran ayında meydana geldi. Arkadaşlarıyla alkol aldığı ileri sürülen Sezai Karaman, 55 EM 305 plakalı otomobilini Çiğdem Sokak'ta park edip müziğin sesini sonuna kadar açtı. Aynı sokakta oturan ve Sanayi Sitesi'ndeki kaporta atelyesine gitmek için evinden çıkan Ramazan Albayrak, "Sabah sabah müziğin sesi bu kadar açılır mı? Burada aileler var. Yüksek sesle müzik dinleme" diyerek Sezai Karaman'a müziğin sesini kısmasını istedi.
Sezai Karaman ile Ramazan Albayrak arasında başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Karaman, otomobilinden aldığı tabancayla ateş etti. Karnına isabet eden kurşunla yaralanan Ramazan Albayrak, hamle yapıp Sezai Karaman'ın elinden aldığı tabancayla onu sağ bacağından yaraladı.
Hastaneye kaldırılan Ramazan Albayrak hayatını kaybederken, Sezai Karaman tedavisinin ardından tutuklandı. Samsun 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Sezai Karaman savunmasında, "Bana müziğin sesini kısmamı söyleyip hakaret ve küfürler etmeye başladı. Aramızda kavga çıktı. Sonra da bu olay meydana geldi. Çok pişmanım" dedi.
Mahkeme heyeti Sezai Karaman'ı, cinayet ve ruhsatsız silah bulundurmak suçundan 29 yıl 2 ay hapis cezasına mahkum etti.