Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, () - ŞANLIURFA'nın Birecik İlçesi'nde, 75 yaşındaki İde Kaçar, mutfakta yemek yapmak istediği sırada odun ocağındaki ateşin eteği tutuşturmasının ardından yandı. Ağır yaralanan ve yakınları tarafından Gaziantep'e getirilen kadın, kurtarılamayarak öldü.
Olay, dün akşam saatlerinde Birecik'in Mezra Köyü'nde meydana geldi. İddiaya göre, 2 çocuk annesi İde Kaçar, birlikte yaşadığı eşi ve inşaat işçisi oğlu için mutfakta bulunan odun ocağında pilav pişirmeye başladı. İddiaya göre, odun attığı ocaktan sıçrayan alevler pilav pişiren kadının eteğini tutuşturdu ve kısa sürede tüm vücudunu sardı. Ağır yaralanan kadın, çığlıklarına koşan eşi ve bu sırada işten dönen 33 yaşındaki oğlu Halit Kaçar tarafından, komşularının otomobiliyle Birecik Devlet Hastanesi'ne götürüldü.
GAZİANTEP'TE ÖLDÜ
Acil serviste ilk müdahalesi yapılan kadın, vücudundaki ağır yanıklar nedeniyle hayati tehlikesi bulunduğu için Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Yanık Merkezi'ne sevk edildi. Yanık Merkezi'nde doktorların müdahalesine karşın İde Kaçar, sabah saatlerinde kurtarılamayarak öldü. İde Kaçar'ın ölüm haberini alarak gözyaşına boğulan bekar oğlu Halit Kaçar, "Uzun bir aradan sonra günlük 30 lira yevmiye ile iş bulmuştum. İşi bitirip eve döndüğümde, babam annemin başında ağlıyordu. Önce Birecik sonra Gaziantep'e getirdik ama kurtarılamadı annem öldü" dedi.
Yaşamını yitiren İde Kaçar'ın cesedi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

EB(HK/AAA) (FOTOĞRAFLI)