SİLOPİLİ ŞOFÖRLERİN AİLELERİ ÜZGÜN
Musul'da Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün rehin aldığı 32 şoförden Özgür Şimşek ve Ramazan Şimşek ile Selahatti Karakan ve Servet Karakan kardeşlerin Şırnak'ın Silopi İlçesi Doruklu Köyü'nde oturan yakınları, olumlu haber bekliyor. Şoförlerin IŞİD'in elinde rehin olduğunu duyan yakınları, sinir krizi geçirirken, kadınlar Kürtçe ağıtlar yaktı.
İlk kez Irak'a giden ve IŞİD tarafından rehin alınan Servet ile Selahattin Karakan kardeşlerin annesi Hüsniye Karakan Kürtçe yaptığı açıklamada, "Oğullarım oraya iş için gittiler. Demek ki kaderinde böyle birşey var. Zorla alıp götürmüşler. Fakiriz, perişanız mecburen iş için gittiler. Onların bırakılmasını istiyoruz" dedi.
İYİ OLDUKLARINI SÖYLEDİLER
Karakan kardeşlerin küçüğük kardeşi Serbest Karakan ise ağabeylerinin IŞİD'in elinde rehin tutulmasını hazmedemediğini belirterek, "Ağabeylerim geçimlerini sağlamak, çalışmak için Musul’a gittiler. İlk kez gitmişlerdi. Rehin tutuldular. Telefonlarına ulaşamıyoruz. Tek bir telefon var, onu da gizli kullanıyorlar, onlar gizli arıyor bizi. İyi olduklarını, kendilerini rehin alan kişilerin yemek verdiklerini söylediler. Köyümüzden 4 kişi rehin alınmış. İkisi ağabeyimdir. Özgür Şimşek de bizim dayımızdır. Ramazan Şimşek de dayımın oğludur. İlk defa gittiler ve gelmediler. Mağdur durumdayız ve yetkililerden yardım bekliyoruz. Dayımı ve kardeşlerimi kurtarsınlar" diye konuştu.
IŞİD’in elinde rehin tutulan Ramazan Şimşek'in eşi, Özgür Şimşek'in de annesi Nihal Şimşek, sinir krizi geçirdi. Gözyaşları arasında Türkçe bilmediği için Kürtçe ağıtlar yakan Şimşek, devlet yetkililerine seslenerek, eşi ve oğlunun biran önce kurtarılmasını istedi.

Mehmet Selim YALÇIN/ SİLOPİ (Şırnak), ()-

MSY(GG/AAA) (FOTOĞRAFLI)