MUŞ'un Varto ile Bingöl'ün Karlıova ilçeleri arasındaki karayolunu dün akşam saatlerinde kesip kimlik tespiti yapan PKK yandaşlarının Karadeniz gezisinden dönen 25 öğretmeni rehin aldığı yolundaki iddiaların doğru olmadığı bildirildi. Vali Vedat Büyükersoy, "Karayolunu kesen 400- 500 kişilik grubu, çatışma yerine, ikna yöntemi kullanarak dağıtmak için çaba harcıyoruz. Şu anda 40-50 kişi kaldılar. Kısa sürede eylemden vazgeçirip insanlarımızın can güvenliği ve seyahat özgürlüğünü sağlamaya çalışıyoruz" dedi.
Vali Vedat Büyükersoy, Varto'nun İçmeler Köyü yakınlarında Karadeniz gezisinden dönen 25 öğretmenin bulunduğu midibüsü PKK'lıların durdurduğu, önce rahatsızlanan 2 öğretmeni, bu sabah da geri kalan öğretmenleri bıraktığı iddialarının doğru olmadığını söyledi.
Varto ile Karlıova arasındaki karayolunun ulaşıma açılması için olay yerine yakın bir yerde bulunan Vali Vedat Büyükersoy, PKK'nın dün akşam saatlerinde Bulanık'ın Meşeiçi, Varto'nun İçmeler ile Leylek Köyleri arasında yol kapatma eylemi yaptığını bildirdi. Meşeiçi ve İçmeler köyündeki yol kapatma eylemlerini ikna çalışmaları sonucu bugün sona erdirdiklerini anımsatan Vali Büyükersoy, sadece Leylek Köyü yakınlarında eylemin devam ettiğini belirtti. Leylek Köyünde 400- 500 kişilik grubun ikna çalışmaları sonucu 40-50'ye düştüğüne işaret eden Vali Büyükersoy, şunları söyledi:
"Karayolunu kesen 400- 500 kişilik grubu, çatışma yerine, ikna yöntemi kullanarak dağıtmak için çaba harcıyoruz. Şu anda 40-50 kişi kaldılar. Kısa sürede eylemden vaz geçirip insanlarımızın can güvenliği ve seyahat özgürlüğünü sağlamaya çalışıyoruz. Burada insanları aklı selime davet ediyoruz. Biz hiç kimsenin burnunun kanamasını istemiyoruz. Silahlı bir çatışmaya meydan vermeden, ikna yoluyla dağılmalarını sağlıyoruz. İki köyde bunu başardık. Kısa sürede Leylek yolunu da açacağımıza inanıyorum. Yol kapanma sırasında her iki tarafta taşıtlar bekliyor. Bunların içinde her meslek grubundan insanlar var. Rehin tutulma gibi haberler maksatlıdır, yalandır."

(KS/AAA)