MUĞLA’nın Marmaris İlçesi’nde, yasadışı yollardan yurtdışına çıkmak isteyen Suriyeli 10 mülteci yakalandı. Yeşilova Körfezi’nde denizin ortasında, motorsuz bir teknede soğuktan titrerken bulunan mültecilerin ölümün eşiğinden döndükleri ortaya çıktı. Motorsuz tekne, Sahil Güvenlik botunun yedeğinde Datça’ya getirildi.
Bir ihbarı değerlendiren Datça Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, dün saat 22.00 sıralarında, Marmaris İlçesi, Bozburun Beldesi, Yeşilova Körfezi’nde denizin ortasında bir teknede, 10 Suriyeli mülteciyi yakaladı. Yaşları 25 ile 50 arasındaki, tamamı erkek olan mültecilerin yasadışı yollardan Yunanistan’ın Simi Adası’na kaçmaya çalıştıkları belirlendi. Soğuktan titrerken bulunan kaçakların nasıl olup da motorsuz bir tekne ile yola çıktıkları saptanamadı.
Sahil Güvenlik botunun eşliğinde Datça’ya getirilerek incelemeye alınan motorsuz teknenin içerisinde, Yunanca yazılı tuşları olan eski bir yazar kasa ile yine Yunanca yazılı etiketi olan eski bir yangın söndürme cihazı bulundu.
Kimlik tespiti yapılan mülteciler, sağlık kontrolünden geçirilip, yasal işlemlerin tamamlanmasının ardından Datça İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.