Fatih KARAÇALI/ADANA ,() - ADANA'da pencerelerindeki demirleri kırıp girdikleri  5 muhtarlık binasından hırsızlık yapan 18 yaşındaki Nurullah Aktöre ile aynı yaştaki Cumali Kandemir, yaptıklarından pişman olarak polise teslim oldu. 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Merkez Yüreğir ve Sarıçam ilçelerindeki muhtarlık binalarında meydana gelen hırsızlık olaylarının artması üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler çalışma başlattı. Ekipler, ellerindeki suç kayıtlarından benzer olaylara karışanları tespit etmeye çalışırken, Hırsızlık Büro Amirliği'ne gelen Cumali Kandemir ile Nurullah Aktöre, "Hırsızlık yaptık, vicdanımız bizi rahatsız ediyor" diyerek teslim oldu. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan 2 şüpheli, Yenidoğan, Mehmet Akif Ersoy, PTT Evleri, Ulubatlıhasan ve Selahattin Eyyübi mahalleleri muhtarlık binalarının pencere demirlerini kırıp, bilgisayar ve para çaldıklarını anlattı. Şüphelilerin itirafları doğrultusunda ellerindeki olay kayıtlarını inceleyen polis, Kandemir ile Aktöre'nin doğru söylediklerini belirledi.
Yüreğir ve Sarıçam ilçelerinde 5 muhtarlık binasından, yaklaşık 50 bin lira değerinde para, bilgisayar ve saat çalan 2 şüpheli, kamu binalarından hırsızlık suçundan adliyeye sevk edildi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

FK(BK/SS) (FOTOĞRAFLI)