ADANA'da mühimmat ele geçirilen 2 otobüs, Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şube Müdürlüğü'nde bekletiliyor. Gaziantep istikametinden Adana yönüne geldiği anlaşılan otobüslerde ele geçirilen mühimmatın Bixi makinalı tüfek mermisi, Doçka uçaksavar mermisi ve kanas mermisi olduğu bildirildi.
İddiaya göre, dün öğle saatlerinde Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolu İncirlik Park Alanı'nda uyuşturucu uygulaması yapan Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, Gaziantep istikametinden Adana'ya gelen 2 otobüsü durdurdu. Adana merkezli işçi ve personel taşımacılığı yapan turizm şirketine ait olan ve içinde yolcusu bulunmayan otobüslerde şüphe üzerine arama yapıldı. Otobüslerin bagajındaki battaniyelerin arasına gizlenmiş halde kasalar halinde mermi olduğunu fark eden ekipler, durumu amirlerine bildirdi. Olay yerine gelen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, otobüsleri detaylı arama yapmak için şehrin diğer ucundaki Büyükdikili Mahallesi'ndeki Özel Hareket Şube Müdürlüğü'nün bahçesine götürdü. Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı, Bomba İmha Uzmanları ile Olay Yeri İnceleme Şubesi ekiplerinin de gelmesiyle birlikte otobüsteki mermiler kasalarla indirilerek sayımı yapıldı. Her iki otobüsten 40 kasa Bixi makinalı tüfek mermisi, Doçka makinalı uçuk savar mermisi ve keskin nişancı silahı olan kanas mermisi çıktı. Miktarı henüz açıklanmayan mermilere el konulurken, otobüs şoförleriyle birlikte olayla ilgili 8 kişi gözaltına alındı.
Şüphelilerin Adana Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusu sürerken otobüslerin Özel Hareket Şube Müdürlüğü bahçesinde bekletildiği gözlendi. Olayla ilgili ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
TIR DA UYUŞTURUCU İHBAR EDİLMİŞTİ
Öte yandan Adana'da 7 Kasım 2013'te Metal Sanayi'de ele geçirilen roket başlığı dolu TIR için 'Yüklü miktarda uyuşturucu var' ihbarıyla yapılmıştı. TIR'da ilk açıklamaya göre 935 roket başlığı olduğu bir kısmının Konya'da, bir kısmı da Adana'da üretildiğini, Suriye'ye gönderilmek istendiğini bildirilmişti. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bir gün sonra yaptığı açıklamada ise ele geçirilen malzemelerin roket başlığı olmadığı havan mermisi kovanına benzediği belirtilmişti. Olayla ilgili 3'ü tutuklu 10 kişi hakkında soruşturma ise sürüyor.