Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da başından tek kurşunla vurularak öldürülen 47 yaşındaki Yemliha Bozkurt'u, aralarında borç- alacak anlaşmazlığı olan şirket ortağı Ş.G.'nin kiralık katil tutarak öldürttüğü ortaya çıktı. Kiralik katil olduğu öne sürülen 43 yaşındaki Ferhat Erdoğan gözaltına alındı.
Merkez Çukurova İlçesi'nin Toros Mahallesi'nde oturan muhasebe şirketi olan Yemliha Bozkurt, 25 Haziran'da evinin önünde başından tek kurşunla vurularak öldürüldü. Cinayetle ilgili çalışma başlatan polis, olay yerinin çevresindeki işyerlerine ait 76 ayrı güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Cinayet saatine yakın zaman diliminde bölgeden harf ve rakam grubu okunmayan Mersin plakalı gri renkli Renault Clio marka bir otomobil saptandı. Mersin Trafik Tescil Şubesi'nde yardım isteyen ekipler, 33 plakalı   aynı marka ve renkte 630 otomobil saptadı. Güvenlik kamerası görüntüleri ve diğer detayları inceleyen polis, şüpheli otomobil sayısını 15'e düşürdü. Bu otomobilleri araştıran polis, söz konusu otomobilin birinin 1 hafta önce 33 yaşındaki Yusuf Gün tarafından kiralandığı, Gün'ün öldürülen Bozkurt ile aynı şirkette çalıştığını ve ailece görüştüklerini ortaya çıkarttı.
KİRALIK KATİL ÖLDÜRMÜŞ
Bu gelişme üzerine Yusuf Gün gözaltına alınırken, aynı zamanda öldürülen Bozkurt'un şirket ortağı olan Ş.G. ve Ö.F.Ş. ile para anlaşmazlığı mahkemelik olduğu da saptandı. Polis, elde edilen bilgiler doğrultusunda Yusuf Gün'ü sorguya aldı. Cinayeti itiraf eden Gün, öldürülen Bozkurt ile davaları devam eden Ş.G.'nin, gözdağı vermek için 1999'da da başka bir cinayet işleyen Ferhat Erdoğan'ı kiralık katil olarak tuttuğunu anlattı. Yusuf Gün, kiraladığı otomobille Ferhat Erdoğan'ı, Yemliha Bozkurt'un evinin önüne götürdüğünü, Erdoğan'ın evine gelen Bozkurt'u tabancayla başına ateş ederek öldürdüğünü söyledi.
CİNAYETİ İTİRAF ETTİ
Gözaltına alınan Ferhat Erdoğan cinayeti itiraf etti. Cinayeti namus için işlediğini ileri süren Erdoğan ifadesinde, "Eşim Rus uyruklu. 2 yıl önce Yemliha Bozkurt ile bir ortamda birlikte içiyorduk. Bana 'Senin karını konsomatris yapacağım. Karını bara satacağım' dedi. Bu zoruma gitti. İnsan namusu için yaşar. Fırsatını buldum, sıktım. Amacım öldürmek değildi. Aslında vücuduna sıkmıştım, eğilince kafasına isabet etti. İntikam için yaptım" dedi.
Şüpheliler Ferhat Erdoğan ile Yusuf Gün, Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Kiralık katili tuttuğu iddia edilen şirket ortağı Ş.G. ise aranıyor.

FOTOĞRAFLI