Cavit AKGÜN/MUĞLA, () - MUĞLA'da, Soma'daki maden faciasında işlerin yaşamını yitirmesi, enerji-maden işçileri, sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve vatandaşlar tarafından protesto edildi.
Yatağan'daki maden ve enerji işçileri, STK'lar, sendikalar ile vatandaşlardan oluşan yaklaşık 300 kişi, Manisa'nın Soma İlçesi'nde yaşanan maden faciasını proteste etmek için Sınırsız Meydanı'nda toplandı. Ölenler için saygı duruşunda bulunuldu. 'İş kazası değil, cinayet', 'Hükümet istifa', 'Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek', 'Her yer Soma, her yer direniş' sloganları eşliğinde yürüyüşe geçen grup Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü'ne siyah çelenk bıraktı. Burada yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"Soma'da yaşanılanlar bir kaza değil. Açık bir cinayettir. 12 yıllık AKP iktidarı döneminde iş cinayetlerinde 12 bini aşkını işçi yaşamını yitirmiştir. Soma'da yaşanılan katliam bugüne kadar yaşanılan iş cinayetlerinin en son ve en acı halkası olmuştur. Türkiye'de her yıl maden ocaklarında onlarca işçi, iş cinayetlerine kurban gitmesine rağmen, bugüne kadar yaşanılan ölümler karşısında hiçbir önlem alınmamıştır. Göstermelik denetimler yapılmış, madenlerdeki çalışma koşullarıyla ilgili temel sorunlar göz ardı edilerek, katliam gibi bir cinayete resmen davetiye çıkartılmıştır".
Basın açıklamasının ardından tekrar Sınırsızlık Meydanı'na yürüyen grup bir süre oturma eylemi yaptı. Ardından topluluk sessizce dağıldı.

CA(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)