MUĞLA’da polis hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları broşür dağıtarak uyardı.
Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hırsızlık olaylarının önüne geçmek amacıyla, “Hiçbir Tedbir Almadığınız Halde Hırsızlığa Uğramamışsanız Buna Sevinmelisiniz!” başlıklı 10 bin broşür bastırdı. Bastırılan broşürler, kafeterya, kahvehane, pazaryerleri, otogar, cadde ve sokaklar ile apartmanlarda vatandaşlara dağıtıldı. Polisin herkesi ayrı ayrı koruma imkanının olmadığı belirtilen dört sayfalık broşürde şu uyarılara yer verildi:
“Hırsızlar çok uğraşarak, gürültü çıkararak ve zaman harcayarak bir yere girmek istemezler. Kapalı pencereleri tercih etmezler, çünkü pencere kırmak dikkat çekebilir. Pencere koluna ilaveten birde pencereye kilit takılması, camı kırdıktan sonra bile pencereyi açamayacakları manasına gelir ki, kırık camın içinden geçmek zorunda kalacaklardır. Evlerin birinci katındaki balkon kapısı ve pencerelerin sağlam demir parmaklı olmasına dikkat ediniz. Apartman sakinlerinizin, yönetici ve özellikle kapıcınızın apartmanına giren çıkar yabancılara karşı duyarlı olmalarını sağlayınız. Unutmayın sizin duyarlılığınız güvenliğiniz için önemlidir. Gördüğünüz her bir şahsı 155 Polis İmdat telefonuna ihbar etmekte tereddüt etmeyiniz. Size neden ihbar ettiğiniz kesinlikle sorulmayacaktır.”
Muğla İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, toplum destekli polislik yapmaya özen gösterdiklerini belirterek, “Düğerek Mahallesi’nde bir dönem küçük çaplı olaylar olduğu zaman halk ile oturarak sorunu hep birlikte çözdük. Hırsızlık olaylarında artış yaşanmaya başlayanıca muhtarlar, esnaf ve halkla görüştüm. Bizim görmediklerimizi görüyorlar. Talepleri doğrultusunda elbirliği yaparak ortak çalışma yaptık. Kentimizde hırsızlık olayları yaşanmamaya başladı. Broşür çalışmaları da gücümüze güç katıyor” dedi.
Asayiş Şube Müdürü Uğur Çaylak ise, geçen yıl il genelinde bin 232 ev, 608’de işyerinden hırsızlık olayı yaşandığını belirterek, “Bu rakam bu yılın Aralık ayı başyına kadar evden bin 79, işyerlerinden ise 422 hırsızlık olarak gerçekleşti. Sayıyı gün geçtikçe azaltmak için çalışıyoruz” dedi.