MUĞLA’da, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ile İşçi Partisi üyeleri, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna dikkat çekmek için ayakkabı kutulu eylem yaptı. Halk Bankası önüne konulan ayakkabı kutularının içinden makarna ve bozuk para çıktı.
Muğla Sınırsızlık Meydanı'nda toplanan İşçi Partisi ve TGB üyesi yaklaşık 200 kişi, tutuklamaların da olduğu yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili eylem düzenledi. Ellerinde 'AKP’ye bağış’ yazılı döviz taşıyan grup, bir süre 'Birleşe birleşe kazanacağız', 'Yolsuzlardan hesabı gençlik soracak’, ’Hükümet istifa' sloganları attı.
“BU İKTİDARIN SONUNA GELİNDİ”
TGB Muğla İl Başkanı Özgür Bursalı, “Türkiye’de yükselen halk hareketinin yarattığı etki AKP’yi dağıtmaya, kirli yüzlerini ortaya dökmeye devam ediyor. Tayyip Erdoğan ve cemaat restleşmesi çerçevesinde gelişen karşılıklı operasyonlar yenilginin işaretidir. Milletin vergileriyle ceplerini dolduranların, ülkemizi bölünmenin eşiğine getirenlerin, kahraman komutanlarımızı, bilim adamlarını, Atatürkçüleri tutsak edenlerin iktidarının sonuna gelindi. İşçilerin, emekçilerin durumu ortadayken Bakan çocuklarının AKP’ye yakın işadamlarının halkın parasını gasp etmelerini kabul etmiyoruz. AKP, artık Türkiye’yi yönetemez durumdadır” dedi.
Yaşananların basit bir yolsuzluk olayı olmadığına değinen Özgür Bursalı, devletin çıkar çetelerinin elinde mafyalaştığını iddia etti. Bursalı, “Okyanus ötesinden yönetilen tertip çetesi Abdullah Gül'ün de içerisinde yeni bir plan peşindedir. Yeni figüranlar, yol yakınken dönün. Pişman olursunuz” dedi.
Grup, içinde makarna ve bozuk para olan ayakkabı kutularını Halk Bankası önüne bıraktıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

CA(İÖ/AAA)(FOTOĞRAF)