Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'nde 10 yaşındaki Mehmet Ezer'in önceki gün BDP mitinginden sonra çıkan olaylarda, polisin attığı gaz fişeğinin kulağının arkasına isabet etmesi sonucu yaralanmasını araştıran 2 İçişleri Bakanlığı müfettişi, mobese görüntülerini inceliyor.
İçişleri Bakanlığınca olayı soruşturmak üzere Silvan'a gönderilen 2 mülkiye müfettişi dün ilçeye gelerek incelemelerde bulundu. Müfettişlerin olay sırasında bölgedeki mobese ve güvenlik kameralarının görüntülerini incelediği, o gün görev yapan polis ve amirlerin ifadelerine başvurduğu belirtildi. Mülkiye müfettişlerinin bugün de Kaymakam Berkan Sönmezay ile görüştükleri öğrenildi.
AĞIZDAN BESLENMEYE BAŞLANDI
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım servisinde tedavisi süren ilkokul 3'üncü sınıf öğrencisi Mehmet Ezer'in sağlık durumunun her geçen gün iyiye gittiği belirtildi. Baba Nazmi Ezer, çocuğunun durumunun iyi olduğunu ve ağızdan sıvı ile beslenmeye başlandığını belirterek, "Şuuru açık ve bizimle konuşuyor" dedi.
Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof.Dr.Sait Alan ise, Mehmet Ezer'in genel durumunun iyi olduğunu, hayati tehlikeyi atlattığını belirterek, "Yoğun bakımdan kendisini bugün normal servisi alacağız. Durumu iyi, ağızdan beslenmeye başladı. Şuuru açık ve konuşabiliyor, kendisini bugün öğlen saatlerinde normal servise alacağız" diye konuştu.

FA(GG/AAA)