ZONGULDAK'ın Devrek İlçesi'ndeki Merkez Yeni Cami müezzini 36 yaşındaki Harun A., Kuran kursu öğrencilerinden 10 yaşındaki S.K. adlı kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılandığı davada 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Temmuz 2011'de meydana gelen olay, Diyanet İşleri Başkanlığı'na yapılan ihbarla ortaya çıktı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yazısı üzerine yapılan soruşturma sonunda hazırlanan iddianameye göre, camiye yaz dönemi Kuran kursuna gelen öğrencilere ders veren müezzin Harun A., caminin alt katındaki odayı temizlerken öğrencilerden S.K.'dan yardım istedi. Harun A., temizlik yaptıkları sırada ve daha sonra götürdüğü minareye çıkan küçük odada S.K.'ya cinsel istismarda bulundu. Bunu kimseye söylememesi için de ona 1.5 lira para verdi.
İddiaya göre Harun A., birkaç gün sonra ise bu kez yine öğrencilerinden 12 yaşındaki N.D.'ye caminin yanındaki Diyanet İşleri Başkanlığı'na ait binada, 15 yaşındaki R.Y.'ye de camideki imam odasında temizlik yaptırırken cinsel organını göstererek tacizde bulundu.
Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada önce tutuklu yargılanan, daha sonra tahliye edilen Harun A., katılmadığı karar duruşmasında kızlardan S.K.'ya cinsel istismar suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Harun A. hakkında tutuklama kararı da verildi. GG(EE/SS)