KASTAMONU'nun Azdavay İlçesi'nde 17 yaşındaki Emre Pirci'yi bıçakla öldüren 21 yaşındaki Gürkan Arslan, 'Çocuğun kasten öldürülmesi' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu istemiyle yargılandığı davada, mezarı açılan Pirci'nin kemik yaşının 19 olarak belirlenmesi, cinayeti de haksız tahrik altında işlediği gerekçesiyle 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, 21 Eylül 2012'de Azdavay Belediyesi'nin Aşıklar Köprüsü mevkiindeki piknik alanında meydana geldi. Piknik alanında arkadaşıyla alkol alan Gürkan Arslan, yanlarına gelen ve daha önce aralarında kız meselesi yüzünden husumet bulunan Emre Pirci ile tartıştı. Gürkan Arslan, iddiaya göre kendisine küfür edip yumruk atan Emre Pirci'yi yanındaki çakı ile yaraladı. Göğüs bölgesine 3 bıçak darbesi alan Emre Pirci, kaldırıldığı hastanede öldü.
Tutuklanan Gürkan Arslan hakkında, 'Çocuğun kasten öldürülmesi' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Gürkan Arslan'ın avukatı, ölen Emre Pirci'nin yaşının olay tarihinde daha büyük olduğunu, bu yüzden olayın, 'çocuğun kasten öldürülmesi' suçunu oluşturmadığını ileri sürerek, kemik yaşı incelemesi talebinde bulundu.
Ölen Emre Pirci'nin annesi Melek ve babası Atilla Pirci ise Cumhuriyet Bayramı'ndan bir gün önce doğduğunu söyledikleri çocuklarını aynı gün nüfusa 28 Ekim 1994 olarak kayıt ettirdiklerini söyleyerek mezarın açılması talebine karşı çıktı.
Ancak mahkeme, mezarın açılmasına karar verdi. Mezarı açılan Pirci'nin Adli Tıp Kurumu'na gönderilen cesedinde yapılan incelemede kemik yaşı 19 olarak saptandı. Bunun üzerine Emre Pirci'nin yaşının nüfusta 28 Ekim 1993 olarak düzeltilmesine karar veren mahkeme, sanık Gürkan Arslan'a verdiği, 'Kasten adam öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezasını, cinayeti haksız tahrik altında işlediği ve duruşmalardaki iyi hali nedeniyle 13 yıl 4 aya düşürdü. Sanığa, izinsiz sustalı çakı taşıdığı gerekçesiyle verilen 5 ay hapis ve 20 gün karşılığı adli para cezasında ise hükmün açıklanması geri bırakıldı.