ZONGULDAK'ta, ablasıyla görüşmesine kıza 18 yaşındaki Ecevit Adıyaman'ı, çıkan kavgada av tüfeği ile öldüren ve ömür boyu hapis istemiyle yargılanan 42 yaşındaki Bülent Dursun'a, cinayeti haksız tahrik altında işlediği gerekçesiyle 14 yıl 7 ay hapis cezası verildi.
Geçen yıl 12 Haziran'da, Çatalağzı Beldesi Hacıoğlu Mahallesi'nde meydana gelen olayda Ecevit Adıyaman, iddiaya göre evli ablası Z.S.'nin, daha önceden de ilişkisi olduğunu öğrendiği komşusu evli Bülent Dursun ile görüşmesine karşı çıktı. Dursun ve Adıyaman arasında bu yüzden kavga çıktı. Dursun, arkadaşlarıyla birlikte kendisini döven Adıyaman'ı, evinden aldığı av tüfeği ile öldürdü.
Tutuklanan Bülent Dursun, Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ömür boyu hapis cezası istemiyle açılan davada son kez hakim karşısına çıktı. Bülent Dursun, Ecevit Adıyaman ve arkadaşlarının sopa ve süngü ile kendisine saldırdığını, korkutmak amacıyla ateş ettiğini, kasten hareket etmediğini, üzgün ve pişman olduğunu söyledi.
Mahkeme, cinayeti haksız tahrik altında işlediği kanaatine vardığı sanık Bülent Dursun'a 14 yıl 2 ay, aynı olayda Soner G.'yi yaraladığı gerekçesiyle de 5 ay olmak üzere toplam 14 yıl 7 ay hapis cezası verdi.