KAYSERİ’de 17 yaşındaki lise öğrencisi F.Ş., okulda tartıştığı müdür yardımcısı Mehmet Aktaş’ın attığı yumruk sonrası beyin kanaması geçirmesi üzerine çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Melikgazi ilçesi Seyyid Burhaneddin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde 12’nci sınıf öğrencisi F.Ş., geçtiğimiz cuma günü cuma namazı için okuldan ayrılan müdür yardımcısı Mehmet Aktaş’a istirahat raporunu vermek istedi. İddiaya göre raporu görünce kızıp hakaret eden Aktaş ile öğrenci arasında tartışma çıktı. F.Ş., yakasına yapıştığını öne sürdüğü müdür yardımcısı Aktaş'a yumruk attı. Başını kaldırıma çarpan Aktaş, beyin kanaması geçirdi. Ameliyata alınan müdür yardımcısının daha sonra da yoğun bakımda tedavisine devam edildi. Gözaltına alınan öğrenci F.Ş., öğretmeninin hayati tehlikesinin bulunması nedeniyle ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.
EĞİTİMCİLERDEN BAKAN AVCI’YA ÇAĞRI
Eğitim Bir Sen üyeleri, müdür yardımcısı Mehmet Aktaş’a öğrencisi tarafından yapılan saldırıyı kınadı. Şube Başkanı Aydın Kalkan, son yıllarda öğretmene yapılan şiddetin arttığını söyledi. Öğretmenlerin kolay hedef haline geldiğini anlatan Kalkan, “Okullar öğrenci ve eğitim çalışanları için güvenli alanlara dönüştürülmelidir. Alo 147 gibi bazı öğrenci velilerini çirkinleşmeye teşvik eden uygulamalara son verilmelidir. Öğretmenleri huzursuz eden darp ve yaralama olayları Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın da sorunudur. Bakanı şiddet olaylarına sessiz olaylarına sessiz kalmamaya, öğretmenlerin yanında olduğunu göstermeye davet ediyorum” diye konuştu.

MÖ(OE/AK) (FOTOLU)