Tarık ARSLAN/MUDANYA (Bursa, () - BURSA’nın Mudanya İlçesi Belediye Başkanı CHP’li Hayri Türkyılmaz, Arnavutköy Balıkçı Barınağı yanındaki sahil kesimini plaj ve çay bahçesi olarak işleten kişilerin saldırısına uğradığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Türkyılmaz’ın üzerine yürüyerek tehdit ettikleri öne sürülen İsmail T., İsmail K. ve Ahmet G. gözaltına alındı. Adliyeye çıkartılan şüpheliler, savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 
Mudanya Halitpaşa Mahallesi Arnavutköy bölgesinde Mudanya Belediyesi’ne ait lokal binasında iddiaya göre, deniz kıyısında Hazine’ye ait bölgeyi Milli Emlak’tan ecrimisil yöntemiyle kiralyaan İsmail T., İsmail K. ve Ahmet G., bölgenin boşaltılmasını isteyen Belediye Başkanı Türkyılmaz’ın üzerine yürüyerek tehdit etti. Balıkçı barınağında görev yapan güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle engellenen 3 işletmeci, polis tarafından gözaltına alındı. Başkan Türkyılmaz da bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunarak şikayetçi oldu.
Olayla ilgili açıklama yapan Başkan Hayri Türkyılmaz, halka ait olan her yerin ücretsiz olarak vatandaşın istifadesine sunulmasının seçim programında yer aldığını belirterek, "Bugün yaşananlar bundan dolayıdır. 'Halkın olan yine halka verilecek' demiştik. Bunun uygulamaları başladı. Halkın malını gasp edenler bundan rahatsız olmaya başladı. Rahatsız olacaklardır zaten. Bu benim görev yapmamı asla engellemeyecektir. Ben halkıma söz verdim ve bu sözleri tutuyorum" dedi.
'KALAŞNİKOFLA TARARIZ' DEMİŞLER
Bu kişilerin cezaevinde yattıktan sonra tahliye olduğunu belirten Belediye Başkanı Türkyılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Tesadüfen gittiğim bir çalışma sırasında kendilerini gördüm, boşaltmaları konusunda da onları uyardım. Kendileri şahsıma her türlü hakareti yaparak, Kalaşnikof marka silahla tarayacaklarını söyleyerek tehdit ettiler. Belediyemizin lokaline tekme ve yumruklarla saldırdılar. Daha sonra emniyet güçleri gelerek olaya müdahale ettiler. Mudanyalı hemşehrilerimiz bilsin ki, asla ve asla Mudanya'nın ve Mudanyalının ayrıca tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmem. Neye mal olursa olsun bu sözümde duracağım."
'SAYEMİZDE BURANIN GÜVENLİĞİ SAĞLANDI'
Polis tarafından gözaltına alınan işletmeciler İsmail T., İsmail K. ve Ahmet G., savcılıkta ifade verdikten sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar. İşletmeciler verdikleri ifadede şöyle dedi:
"Söz konusu yeri biz Milli Emlak'tan kiraladık. Devlete aylık 2 bin 345 lira kira ödüyoruz. Sayemizde buranın güvenliği de sağlandı. Açıkta alkol alınmasını, uyuştucu kullanılmasını önledik. Plaja girişten ücret almıyoruz. Sadece sezlong ve şemsiye parası alıp hizmet ediyoruz. Bizim başkan ile sorunumuz yok. Mevcut sahil projesi başlasın. Buraya gelsin biz de araziyi veririz. Biz kimseyi ölümle tehdit etmedik. Yasal yollardan hakkımızı arayacağız."  

FOTOĞRAFLI

 




.