DİYARBAKIR'da çobanlık yapan 17 yaşındaki Agit Duruk, göğüs ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede doktorların muayenesi sırasında hayatını kaybetti. Ölümü şüpheli bulunan Duruk'un kan ve idrar testinde esrar içtiği, çok sayıda antideprasan ve morfin aldığı ortaya çıktı.
Diyarbakır'ın Kocaköy İlçesi Gözebaşı Köyü'nde çobanlık yapan Agit Duruk geçer Pazar günü Diyarbakır'da misafirliğe geldiği evde rahatsızlandı. Devlet Hastanesi acil servisini giden Duruk, göğüsünde ağrı olduğunu söylemesi üzerine doktorlar tarafından muayeneye alındı. Muayene sırasında Duruk, yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Duruk'un ölümünü şüpheli bulan doktorlar durumu hastane polisine bildirdi.
Duruk'un alınan kan ve idrar örneklerinde çok sayıda anti depresan, morfin ilaçları içtiği belirlendi. Agit Duruk'tan alınan kan ve doku örnekleri kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Şüpheli ölümü araştıran polis, Duruk'un babasını yıllar önce kaybettiğini, annesiyle birlikte Kocaköy İlçesi Gözebaşı köyünde yaşadığını ve çobanlık yaptığını belirledi. İdrar testinde esrar içtiği de belirlenen Duruk'un 2009 yılında V.D. ve R.D. adlı iki dayısının 310 kilo esrarla yakalandığı ortaya çıktı. Polis, Duruk'un ölümüyle ilgili soruşturmasını sürdürüyor.