KAYSERİ'de, motosikletiyle beton mikserine çarpan Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğretim üyesi 36 yaşındaki Yrd. Doç. Dr. Afşin Öner, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.
Kaza, bugün 15.30 sıralarında merkez Melikgazi İlçesi Talas Bulvarı'nda meydana geldi. Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğretim üyesi, flüt sanatçısı Yrd. Doç. Dr. Afşin Öner yönetimindeki 34 TH 0084 plakalı motosiklet, Aşık Veysel Bulvarı'ndan Talas Bulvarı'na çıkarken, 52 yaşındaki Hasan Koç yönetimindeki 38 DA 583 plakalı beton mikserine çarptı. Kazada ağır yaralanan Yrd. Doç. Dr. Öner, çağrılan ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak genç öğretim üyesi, burada doktorların tüm müdahalesine karşın kurtarılamadı. Flüt sanatçısı, öğretim üyesinin cenazesinin, toprağa verilmek üzere memleketi Bursa'ya götürüleceği öğrenildi.
Beton mikseri sürücüsü Hasan Koç'u gözaltına alan polisin, kazayla ilgili soruşturması sürüyor.
EŞİ DE AYNI ÜNİVERSİTEDE PROFESÖR
Ölümü Güzel Sanatlar Fakültesi'nde büyük üzüntü yaratan öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Afşin Öner, tam bir motosiklet tutkunuydu. Yrd. Doç. Dr. Afşin Öner, yerli- yabancı birçok kongre, sempozyum ve bilimsel toplantıda sunumlar yapmıştı. Yurt içi ve yurt dışı birçok konserde solist olarak sahne almıştı. Erciyes Üniversitesi Oda Orkestrası ile de albümü bulunan Yrd. Doç. Dr. Afşin Öner, Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde flüt derslerine giriyordu. Yrd. Doç. Dr. Afşin Öner'in eşi Prof. Dr. Oya Levendoğlu Öner de yine Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapıyor.