ÇANAKKALE'de motosiklet ve elektrikli bisikletlerin karıştığı trafik kazalarının mobese kameralarınca tesbit edilen görüntüleri, sürücülerin dikkatsizliğini bir kez daha gözler önüne serdi.
Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'nün, kentin bir çok cadde ve sokağında bulunan 143 mobese kamerası, bir yandan yasa dışı olayların aydınlatılmasına katkı sağlarken, bir yandan da ilginç kazaları kaydetti. Mobese kameralarının son kaydettiği görüntüler de motosiklet ve elektrikli bisiklet sürücülerinin dikkatsizliklerinin kanıtı oldu. Görüntülerde, Kordon Boyu’nda elektrikli bisikletle gezmeye çıkan gençlerin eğlenceli yolculuğunun arkalarından gelen bir başka motosikletin çarpmasıyla son buldu. Bir başka kaza görüntüsünde, Çanakkale-İzmir karayolu üzerinde kırmızı ışıkta durmadan geçen bir kamyonun yeşil ışıkta geçen motosiklet sürücüsünü altına alıp metrelerce sürüklemesi yer aldı.
Çanakkale Emniyet Müdürlüğü yetkilileri trafik kazalarının yüzde 90'ının kural ihlali ve dikkatsizlikten kaynaklandığını belirterek, sürücüleri uyardı.